ری دایرکت 301 چیست و چه کاربردی دارد؟
ریدایرکت 301 چیست و چه کاربردی دارد؟
حتمامیدانید که سرور کدهای مختلفی را برای مرورگر ارسال میکند که هر یک از آن ها تعریف ویژهای دارند. ری دایرکت 301 نیز از همین کدها است و برای اطلاعرسانی تغییر مسیر مورداستفاده قرار میگیرد. در ادامه با سئوکده همراه باشید ????
- در این راهنما نگاهی خواهیم داشت به:
- تغیر مسیر 301چیست؟
- تفاوت بین 301 تغییر مسیر و مسیر دیگر
- تأثیر 301 تغییر مسیر بر seo و (ترافیک)
- زمان استفاده از تغییر مسیر 301
- نحوه تنظیم 301 تغییر مسیر به صورت انبوه
- گزارش بعد از عمل – تغییر مسیرهای خود را آزمایش کنی
ریدایرکت چقدر برای ما اهمیت دارد:
همچنین یکی از شرایطی که ریدایرکت 301 برایتان مفید می باشد درست زمانی است که میخواهید پست یا صفحه ای از سایت حذف شود.
یازمانی که نیاز ب تغییر یا جایگزینی پیوند های یکتا دارید باز هم تغییر مسیر 301 شما خواهد بود.
حالا چرا؟ چون اگر ریدایرکت وردپرس ایجاد نکنید، کاربران سایت با مراجعه به صفحه حذف شده با خطای 404 not found مواجه میشوند. این مسئله تنها برای کاربران خوشایند نیست؛ بلکه میتواند به سئو سایت هم ضربه بزند و روی رتبه شما در نتایج جستجو موتورهای جستجو هم تأثیر بگذارد.
اینجاست که ریدایرکت 301 اهمیت مییابد. به این صورت صفحه کاربران و رباتهای موتور جستجوها به صفحهٔ موردنظر شما منتقل میشوند. این به شما اجازه میدهد، بکلینکها و ترافیک صفحات قدیمی را به پستها و برگههایی که تمایل دارید، منتقل کنید. خب حالا که با چرایی و دلایل ری دایرکت کردن آشنا شدیم، وقت آن است که به صورت عملی مراحل ریدایرکت را بیاموزیم. پس با این آموزش مرحلهبهمرحله با ما همراه باشید.
ریدایرکت 301 چیست؟
زمانی که قصد تغییر URL یا تغییر دامنه داریم برای انتقال اعتبار صفحات قدیمی به صفحات جدید به ریدایرکت 301 نیاز داریم. ریدایرکت 301 علاوه بر تغییر مسیر کاربران و رباتها، اعتبار صفحه (چه اعتبار خوب و چه اعتبار بد) را نیز منتقل میکند که یکی از مباحث سئوی داخلی به شمار میرود.
در ریدایرکت 301 ممکن است تغییرات به صورت زیر باشد:
- تغییر URL در یک سایت – برای مثال ریدایرکت از صفحه A به B
- تغییر پروتکل یک سایت – ریدایرکت از http به https و بالعکس
- تغییر مسیر از صفحه یک سایت به صفحه سایت دیگر
- جمع یا ترکیبی از موارد فوق
بسته به شرایط میتوانیم از موارد فوق برای ری دایرکت 301 استفاده نماییم.
معمولاً ری دایرکت 301 برای موارد زیر استفاده میشود
- نصب گواهی امنیتی SSL و یا حذف آن
- تغییر آدرس و ساختار صفحات سایت
- تغییر آدرس یک سایت به آدرس دیگر
- انتقال صفحات قدیمی و بلااستفاده به صفحات جدید و باکیفیت
در خصوص ریدایرکت 301 به شما پیشنهاد میکنیم که به آن درست مانند فوروارد کردن یک ایمیل فکر کنید. وقتی محتوا را از یک URL خاص جدا کردید، هر کاربری که بخواهد از آن بازدید کند، با پیغام 404 روبهرو میشود. برای بهبود گشتوگذار کاربران در وبسایت، میتوانید از سرور بخواهید بازدیدها را از URL قدیمی به مکان جدید – خانه جدید محتوای شما – با استفاده از کد 301 هدایت کند. اکنون، هنگامی که میخواهید از URLهای قدیمی بازدید کنید، سرور کد وضعیت 301 – Permanently Moved را ارسال میکند و سپس شما را به مکان جدید منتقل مینماید. این اتفاق آنقدر سریع رخ میدهد که شما بهعنوان کاربر معمولاً متوجه تغییر مسیر نمیشوید و بهسادگی خود را در محتوای موردنظر مییابید. اما ممکن است گاهی متوجه شوید که URL قبلی با URL که به آن منتقل میشوید، متفاوت است. یا اینکه ممکن است پسوند مانند Ayima Redirect Path در URL دیده شود که شما از آن مطلع خواهید شد.
تأثیر ریدایرکت 301 در سئو سایت:
نقش کلیدی دیگری که ریدایرکت 301 بر عهده دارد، تأثیر آن بر روی سئو و موتورهای جستوجو است. هر صفحهای که در گوگل بهاصطلاح ایندکس میشود (در نتایج گوگل ثبت میشود) یک اعتبار دارد. این اعتبار میتواند منفی یا مثبت بود و مقدار آن کم یا زیاد باشد. بر اساس همین اعتبار نیز رتبهها در نتایج گوگل مشخص میشود. در واقع هر صفحه اعتبار بالاتری باتوجهبه معیارهای گوگل داشته باشد رتبه بالاتری در نتایج خواهد داشت. اگر بخواهیم تغییر آدرس برای صفحهای که اعتبار بالایی در گوگل دارد انجام دهیم بدون ریدایرکت 301 ، اعتبار آن از بین رفته و تبدیل به یک صفحه بدون اعتبار خواهد شد. به همین جهت برای انتقال این اعتبار میبایست از ری دایرکت دائمی یا همان 301 استفاده کنیم.
در واقع با ریدایرکت 301 به موتورهای جستجو اطلاع داده میشود که:
- آن محتوای کاربر پسندی که در نتایج جستوجوی SERP وجود دارند، اکنون به آدرس جدید منتقل شدهاند.
- این یعنی گوگل کاربران را به آدرس جدید منتقل میکند. به همین دلیل است که ریدایرکت 301 برای سئو مهم است.
توجه: این نکته ضروری است که URLهای متعارف متفاوت هستند و باید در موقعیتهای مختلف مورداستفاده قرار گیرند. در مورد آدرسهای اینترنتی متعارف اینجا بیشتر بدانید.
https://rankmath.com/blog/canonical-urls/
تفاوت بین 301 تغییر مسیر و تغییرپذیر دیگر: تغیر مسیر 301 به طور خاص برای تغییرات دائمی یا تغییراتی است که در زمان ایجاد دائمی میباشند. میتوان گفت در مقابل، هدف از تغییر مسیرهای 3.2و3.7 هر دو برای موقعیتهایی طراحی شدهاند که در آنها میخواهید ترافیک را به طور موقت به آدرس جدید هدایت کنید. بهعبارتدیگر، اگر میخواهید بازدیدکنندگان را به طور موقت به یک صفحه جایگزین و یا هدایت کنید، اما در قصد دارید آدرس اصلی را در آینده بازگردانید، از تغییر مسیر 3.3 استفاده کنید.
2-تغییر مسیر 301 چیست؟
تغییر مسیر که کد پاسخ HTTP #! را به طور دائمی منتقل می کندو زمانی مورداستفاده قرار میگیرد که منبع (یعنی صفحه وب) بهقصد تغییر دائمی بهروز شود. این برای شرایطی مناسب میباشد که شما اصلاً نیازی به تغییر دادن آدرس صفحهای در وبسایت خوددارید که قبلاً منتشر شده است (و همچنین ممکن است که قبلاً در نتایج جستجو رتبهبندی شده باشد)
مثالهای متداول سناریوهایی که در آنها استفاده از 301 تغییر مسیر یک انتخاب عالی است شامل مواردی میباشد که یک صفحه مرتبط و مفید و همچنین پس از بازسازی سایت هنگام تغییر آدرسها با تغییر ساختار پیوند ثابت یا معماری کلی سایت. این بسیار تأثیرگذار برای جلوگیری ازدستدادن ترافیک الی به علت اثرات در جستجوگرها برای پیادهسازی تغییر مسیر دراسرعوقت پس از محل منابع تغییر و یا تغییر مییابد.
و اما ریدایرکت وردپرس چیست؟
ریدایرکت وردپرس راهی است که کاربران سایت، از صفحه یا پستی به صفحه ای که شما انتخواب کرده اید منتقل میشوند.
بنابراین به صورت خودکار صفحه ی دیگری را مشاهده خواهند کرد.
چه مواقعی از ریدایرکت 301 استفاده کنیم؟
- تغییر URL: شاید URL اصلی شما ضعیف بهینهسازیشده باشد، یا شما در حال سازماندهی مجدد ساختار پوشه URLهای وبسایت خود هستید. در این حالت میتوانید از ری دایرکت 301 استفاده نمایید.
- بازآفرینی محتوا: گاهی اوقات، ممکن است بخواهید محتوای قدیمی خود را در صفحهای کاملاً جدید به طور کامل بازسازی کنید. بهعنوانمثال قصد دارید تا الگوی جدیدی را در صفحه وبسایت خود پیادهسازی کنید. در این حالت، میتوانید از کد 301 ری دایرکت استفاده کرده و URLهای قدیمی را به آدرس جدید هدایت نمایید. البته پس از انجام این کار حتماً صفحه قدیمی را لغو انتشار و بایگانی کنید.
- تلفیق چندین محتوا: گاهی اوقات محتواهایی در یک صفحه وبسایت ایجاد میشوند که با کلمات کلیدی مشابهی بهینه شدهاند و آن ها یک موضوع واحد را پوشش میدهند. در این حالت احتمالاً تصمیم خواهید گرفت که آن ها را با هم تلفیق نمایید. بااینحال، شما نمیخواهید جایگاهی که در صفحات SERP کسب کردهاید را از دست دهید. به همین دلیل است که میتوانید با کد 301 ری دایرکت، تمامی این صفحات قدیمی را، به یک صفحه جدید هدایت نمایید و محتوای تلفیقی داشته باشید.
- انتقال محتوا از یک دامنه به دامنه دیگر: اگر وبسایت خود را از یک دامنه به دامنه دیگر منتقل میکنید، بسیار مهم است که ری دایرکت 301 را برای تکبهتک صفحات وب پیادهسازی نمایید. برای یک سایت در حال انتقال به دامنهای جدید بسیار لازم است تا بهدقت از این کد استفاده نماید تا کاربران از مراجعه به صفحات مد نظرشان، ناامید نشوند. هنگام اجرای تغییر مسیرهای 301 از یک دامنه به دامنه دیگر، باید یک چالش خاص را در خاطر داشته باشید: هدایتهای شما باید از طریق URL اصلی انجام شود.
دلایل استفاده از ریدایرکت چیست؟
URLخراب است.
شما یک وب سایت یا صفحه جدید دارید.
شما در حال اصلاح یک صفحه هستید و می خواهید کاربران در حالی که صفحه قدیمی درحال تغییر است.به صفحه دیگری منتقل شوند.
دلیل اصلی استفاده از ریدایکت 301 درست زمانی است که سایت شما با یک صفحه از سایت منتقل شده، از بین رفته یا ب هر صورتی تمایل نداریذ ان را ببنینید به همین دلیل میخواهید کاربر به یک صفحه جدید هدایت بشود.
کدهای ریدایرکت 301 وردپرس برای تغییر ادرس دامنه
جهت استفاده از اچ تی اکسز ابتدا باید آنرا در سایت ورپرسی تان فعال کنید.
برای فعال کردن htaccess باید پس از نصب وردپرس از پیشخوان به بخش تنظیمات مراجعه کرده و با انتخاب گزینه پیوندهای یکتا، نوع آدرس دهی سایت را تعیین کنید سپس با مراجعه به محل نصب وردپرس در هاست و فعال کردن حالت نمایش فایلهای مخفی میتوانید آنرا مشاهده کنید. اگر اچ تی اکسز را برای ویرایش باز کنید کدهای پیشفرض وردپرس که برای ریدایرکت و آدرس دهی استفاده میشوند را مشاهده خواهید کرد. هر دستوری که میخواهید به اچ تی اکسز اضافه شود را بعد از دستورات وردپرس قرار دهید تا مشکلی در نحوه عملکرد سایت بوجود نیاید.
در این آموزش به معرفی کدهای زیر برای استفاده در htaccess میپردازیم.
- ریدایرکت 301 آدرس سایت به حالت بدون www
- ریدایرکت 301 دامنه اصلی سایت به حالت با www
- کدهای redirect دامنه جدید در هنگام تغییر دامنه
- ریدایرکت دامنه به حالت https در هنگام فعال بودن ssl
اشتباهات استفاده از کد 301:
- استفادهنکردن از کد 301 پس از ساخت صفحه جدید: پس از آنکه صفحهای جدید و یا دامین جدید ساختید، لازم است که بلافاصله تغییر مسیرها را صورت دهید. در غیر این صورت تمامی ورودیها و امتیازاتی که تا به امروز برای آن ها زحمت کشیدهاید را از دست خواهید داد.
- هدایت به صفحات منسوخ شده: اگر هدایتها را به کمک پیوند از صفحات قدیمی وبسایت انجام دهید، تجربه کاربری بسیار بدی ایجاد کردهاید. همچنین نباید کد 301 را برای صفحات منسوخ شده استفاده نمایید. بهتر است محتواها را بهروز نگه دارید تا برای کاربران خود تجربهای فوقالعاده از بازدید از وبسایتتان بسازید.
- هدایت از یک صفحه به صفحه متفاوت از صفحه هدف: هدف از تغییر مسیر ارائه همان محتواهایی است که کاربران به دنبالش هستند، اما در آدرسی جدید. به همین دلیل هرگز نباید کاربران به صفحاتی هدایت کنید که انتظارش را ندارند.
بهعنوانمثال اگر کاربری مایل است تا مقالهای در خصوص سئو کلاه سفید مطالعه نماید، نباید او را با استفاده از کد 301، به صفحه اصلی وبسایت هدایت کنید.
جمعبندی:
استفاده از ریدایرکت 301 برای حفظ سلامت وبسایت لازم است. هنگامی که یک وبسایت تغییر ساختاری میدهد، باید سیگنالهایی به موتورهای جستوجو ارسال شود تا کاربران همچنان بتوانند به آن صفحات از وب دسترسی داشته باشند. واضح است که این کدها میتوانند حضور کاربران در صفحات وب را تضمین کنند.
از هر نوع ریدایرکتی که برای اهداف مورد نظرتان مناسب است و شما را به آن می رساند.اطلاعات خود را مورد تفاوت هایشان بالا ببرید و مطمئن شوید که از ریدایرکت درست برای حصول و نتیجه درست استفاده می کنید. اگر بااین انتظار که تغییر موقتی خواهد بود از 302 استفاده می کنید و بعدا کنوجه شدید که به یک تغییر دائمی نیاز است حتما ریدایرکت 302 را به 301 تغییر دهید.سرانجام رتبه بندی خود را کنترل کنید تا اطمینان حاصل کنید کهgoogle قادر است صفحات جدید شما را index کند که بداند خطایی مرتکب نشده اید که باعث شود رتبه بندی سایت تان را تحت تاثیر قرار داده و دچار مشکل کند.
به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم این نکات را مدنظر قرار دهید تا کاربران خود را از دست نداده و تجربه کاربری خوبی ایجاد نمایید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بقیه ری دایرکت ها چیه؟