ابزارهای لازم برای چکلیست سئو
تمامی کارهایی که برای سئو سایت لازم است بر اساس قوانین گوگل در این مقاله شرح داده شده است. داشتن یک چکلیست سئو برای بهبود رنک جذب ترافیک بالا از مراجعه کنندگان و مشتریان سایت شما در گوگل لازم است.
چکلیست سئوی سایت چیست؟
نکات قبل از شروع:
سئو دارای دو بخش کلی میباشد:
سئوی داخلی (On Page Seo)
سئوی خارجی (Off Page Seo)
ما قصد داریم در این مقاله نکات مهمی راجع به سئو داخلی به شما شرح میگوییم.
فعالیتهایی که در سئو انجام میدهید بهصورت پیوسته و مداوم است که باید بهصورت دورهای انجام دهید.
ابزار لازم برای چکلیست پیش از شروع کار:
2 ابزار مهم برای تحلیل و پیگیری دادهها معرفی شدهاند که شما لزوماً باید از آنها بهرهمند شوید.
راهاندازی Google Tag Manager
ابزار Google Tag Manager بسیار حرفهای و قوی است، برای افزودن یا کنترل سایت، تحلیل آماری و ترافیک سایت از بهترین ابزارهای موجود در سطح وب هستند که بهواسطه آنها امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد.
راهاندازی Google Analytics
ابزار Google Analytics یکی از واجبترین ابزاری است که جهت سئو کردن سایت خود به آن نیاز دارید. که با بهرهگیری از آن میتوانیم ترافیک طبیعی ورودی سایت خود، آمار خروج کاربران از سایت شما، جزئیات کمپینهای ایجاد شده و برخورد کاربران با سایت را از راه موتورهای جستجو آنالیز کرده و ببینیم.
راهاندازی گوگل وبمستر در چکلیست سئو
Search Console ابزار رایگانی است که توسط خود گوگل عرضه شده است که با استفاده از ابزار کنسول جستجوی گوگل (گوگل وبمستر) میتوان با گوگل ارتباط مستقیم گرفت و اطلاعاتی از شیوه فعالیت سایت خود را در این ابزار دید.
کلمات کلیدی
در پیداکردن کلمات کلیدی که برای صفحات سایت خود در گوگل انتخاب میکنید، لزومی ندارد که در آغاز کار این کلمهها از پررقابتترین کلمهها باشند بلکه بهتر است جستجو خود را از کلمات ساده و کم رقیب شروع کنید.
نکته: افزونه وردپرس از مهمترین و پرکاربردترین افزونهها برای بهبود سئوی سایت است که در آن از افزونه Yoast استفاده میشود.
استفاده از کلمات کلیدی در آدرس URL
یکی از ملاکهای گوگل برای طبقهبندی رتبه سایتها است، آدرس شما باید تا حد ممکن کوتاه باشد و نباید از کلماتی که سبب طولانی شدن آدرس در URL میشوند استفاده کرد.
نکته: بهخاطر اصلاح آدرس URL صفحات خود، از تغییر دادن آدرس پس از اینکه صفحه لینک گیریهایی انجام داد خودداری کنید. پس از این برای مطالب جدیدی که در سایت خود انتشار میدهید این فاکتور را رعایت کنید.
آدرس صفحه بر اساس سئو با کلمات کلیدی را چگونه بنویسیم؟ سعی کنید از عنوانهای جذاب بهره ببرید و از کلمه کلیدی خود در عنوان صفحات سایت خود استفاده کنید، این کار سبب افزایش رتبه شما در گوگل میشود. هر چقدر عنوان شما جذاب باشد مخاطب مشتاقتر شده و کلیک بیشتری بر روی سایت شما میکند.
استفاده از کلمات کلیدی در متای توضیحات سایت
طبق اعلام گوگل متن متا روی رتبه و جایگاه شما تأثیری ندارد ولی اگر از عبارات جذاب و کلمه کلیدی که کاربران در پی جستجو آن هستند استفاده کنید میتوانید تأثیر بسیار بالایی در گرفتن بازدیدکنندگان برای سایت خود دریافت کنید.
از کلمه کلیدی خود در متنها چند بار استفاده کنید و مطمئن شوید که در هر صفحه حداقل 300 کلمه نوشتهاید (حالت ایدهآل 700 کلمه میباشد و 300 حداقل آن است) زیرا از اصلیترین فاکتورهای گوگل محتوای سایت میباشد اما نباید سعی شود که بهخاطر تولید تعداد کلمات بیشتر به نوشتن متنهای غیرمرتبط بپردازیم.
استفاده از کلمه کلیدی در تگ H1 سایت
در هر صفحه از سایت فقط یکبار میتوان از تگ h1 استفاده کرد، این تگ عمدتاً توسط قالب سایت شما تولید میشود و عنوان صفحه شما داخل آن قرار میگیرد. اما اگر قالب شما چنین قابلیتی ندارد، هنگام نوشتن توضیحات در ویرایشگر از این تگ استفاده کنید.
استفاده از کلمات مترادف
برای تولید محتوا بهتر است از مترادفها استفاده نمود گوگل و سایر موتورهای جستوجو با سرعت زیادی در حال پیشرفت هستند، بااینحال همچنان گاهاً نمیتوانند کلمات کلیدی را شناسایی کنند به همین دلیل بهتر است از مترادف کلمات کلیدی نیز استفاده نمود.
استفاده از روش Latent Semantic Indexing
این روش به گوگل کمک میکند تا درک بهتری از متن و محتوای شما را برای ایندکس داشته باشد و رابطههای پنهان میان کلمات را با روش ریاضی به گوگل نشان دهد. یکی از بهترین مثالها برای شرح Latent Semantic Indexing این است که در گوگل زمانی که یک عبارت را سرچ میکنید، گوگل کلماتی دیگر را پیشنهاد میکند، گوگل این کلمات را برای فهم بیشتر متن شما و نمایش به کاربران با استفاده از روش Latent Semantic Indexing مییابد و بهصورت هدفمند این روش را بکار میگیرد.
استفاده از تگ ALT در سایت و اسمگذاری صحیح فایلها
زمانی که شما در وردپرس یک عکس را آپلود میکنید باید از تگ ALT (متن جایگزین) استفاده کنید. با بهرهگیری از تگ ALT موتور های جستجوگر میتوانند عکسها را بفهمند و طبق متن شما و متنی که کاربر جستجو میکند تصمیم نمایش میگیرند عکسها مربوطه را نمایش دهند.
اگر در میان محتوای سایت خود از عکسها استفاده میکنید، اسم عکس یا رسانه موردنظر خود را بر اساس اینکه دارای چه کلمات کلیدی باشند به شما توصیه می کند که عکس مربوطه را انتخاب کنید.
انکر تکست صفحات سئو
متنی که بهعنوان لینک استفاده میکنید گوگل میتواند نمایش دهد (همان متنی که شما روی آن میتوانید کلیک کنید) که به آن انکر تکست یا متن لنگر anchor text میگویند.
شما با استفاده از انکر تکست میتوانید به گوگل بگوئید صفحه موردنظر شما را با چه کلمات کلیدی به بازدیدکنندگان نمایش دهد. از کلمات غیرمرتبط همانند “کلیک کنید” استفاده نکنید، زیرا میتواند زیان جدی به سئوی سایت شما وارد کند.
استفاده از ابزار Ahrefs برای آنالیز لینک
یکی از سایتهای فعال در حوزه خدمات سئو Ahrefs است، پس از ثبتنام در سایت Ahrefs و وارد نمودن آدرس خود، میتوانید نتایج سایت خود را مشاهده کنید و سایتهایی که به شما لینک مستقیم میدهند را ببینید.
بررسی لینکهای رقبا
از سادهترین راهها برای لینکسازی دنبالکردن رقیبها و پیداکردن متن و انکر تکست لینکها و آدرس منبع لینکهایی که اتوریتی بالایی دارند است، که میتواند به سئو سایت شما کمک زیادی کند. شما میتوانید از منابع مختلفی که مشابه سایت مدنظرتان هست استفاده کنید و نیازی ندارد که حتماً لینک گیری خود را از سایت رقبا انجام دهید.
چکلیست کارهای فنی سئو
در این روش کنسول جستجوی گوگل برای پیداکردن ارورها یا محتوای تکراری و صفحاتی که دارای عنوان نیستند فعالیت میکند. شما میتوانید از این ابزار گوگل وبمستر (یا همان کنسول جستجوی گوگل) برای یافتن مشکلات فنی سایت، کلمات پر جستجویی که در سایت شما در آنها وجود دارد، میزان نمایش سایت شما، نرخ کلیک CTR ، میزان ورودیهای گوگل و مدیریت سایتها برای مشاهده و بررسی عملکرد سایت خود و… استفاده کنید.
شناسایی ریدایرکت های اشتباه
کد ریدایرکت 302 انتقال موقت میباشد و گوگل در این نوع انتقال اعتبار و جایگاه رتبه آن صفحه را به یک urlجدید منتقل نمیکند.
کد 301 تنها برای صفحاتی که دیگر در دسترس نیستند باید مورداستفاده قرار گیرد. این کد اعتبار صفحه قبلی که وجود داشت را بهصورت کامل به صفحه جدید انتقال میدهد و سپس گوگل صفحه قبلی که وجود داشت را نمایش نمیدهد و بهجای آن آدرس جدید را در نتایج نشان میدهد.
رفع مشکل لینکهای شکسته، خطاهای Crawl
بزرگی سایت با مشکلات پیشآمده رابطه مستقیم دارد. لینکهای شکسته یا خطاهای موجود در سایت باعث میشود که موتورهای جستجو نتوانند به طور درست محتوای شما را بفهمند و آنها را ایندکس کنند و گاهی اوقات موجب اشتباه کردن موتورهای جستجو میشود، به همین دلیل وبسایت شما ترافیک کمتری را دریافت میکند. امروزه ابزارهای زیادی از جمله وردپرس برای رفع این مشکلات وجود دارند.
یکی از عوامل مهم گوگل سرعت بارگزاری سایت میباشد، که بر روی رابطه سایت شما با مخاطب هم تأثیر بسیاری دارد. افزونههایی مثل wp-rocket در وردپرس هستند که میتوانند کار بهینهسازی سایت را انجام دهند. همچنین با بکار گیری ابزار GTmetrix هم میتوان وضعیت سرعت بارگزاری سایت خود را ببینیم.
بهینهسازی سایت برای موبایل
بسیاری از کاربران از گوشیهای موبایل استفاده میکنند بنابراین سایتی که ایجاد میکنید حتماً باید بهگونهای باشد تا مخاطب بتواند آن را بهراحتی درگوشی همراه خود جستوجو کندو و ببیند. AMP یکی از تکنیکهای پیشنهادی گوگل است که جهت افزایش سرعت هر چه بیشتر سایتها میباشد.
ساخت و ثبت نقشه سایت در کنسول گوگل
از این روش بهراحتی گوگل را از آخرین مطالبی که در سایت خود منتشر کردهاید آگاه کنید تا گوگل بتواند مطالب تازه سایت شما را ایندکس کند.
ساخت و ثبت فایل robots.txt کنسول گوگل
در گوگل برای یافتن نقشه سایت از فایل robots.txt میتوان بهرهمند شد. در این فایل میتوان مشخص کرد که گوگل اجازه ایندکس کردن کدام صفحات از سایت شما را دارد و کدام صفحات از سایت شما را نمیتواند ایندکس بکند.
لیست کارهای مفید برای سئو سایت یک سئوکار:
فعالیت بر روی برند
برای افزایش محبوبیت بین بازدیدکنندگان میتوان بر روی برند خود فعالیت کرد بعضی از شبکههای اجتماعی نظیر توییتر، اینستاگرام و… تأثیر بسیار سودمندی بر سئوی سایت شما دارند و با فعالیت روی آنها میتوانید علاوه بر بهبود رتبه سایت خود، به بازدیدکنندگان خود در شبکههای اجتماعی هم دسترسی خوبی داشته باشید.
تهیه رپورتاژ آگهی و تولید محتوای روزانه
برای آغاز کار این موارد کافی میباشند و میتوانید بهصورت کامل با انجام موارد بالا یک کانفیگ بسیار حرفهای که همه سئوکارهای با تجربه و با سابقه انجام میدهند را شما نیز انجام دهید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی و کامل
من خیلی دنباله چک لیستم که بدونم دقیقا باید چیکار کنم مرسی ک راهنمایی کردید اما سعی کنید این مقاله رو اپدیت کنید چون واقعا نیازه
تا امروز که اطلاعات خوبی دادین اما قطعا چند ماه دیگه نیاز به اپدیت داره. در کل چک لیست داشته باشی دقیقا میدونی باید چیکار کنی از سئوکده که در زمینهی سئو داره خوب فعالیت میکنه ممنونم
سمیه حاتمی نویسنده و استاد دانشگاه
سلام مطالبتون خیلی خوبه. ی سوال داشتم. منظور از اتصال گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس چی هست؟؟؟
زیبا رئوف