چک لیست سئو 2021
امروز میخواهیم در این مقاله به موضوع چک لیست سئو 2021 بپردازیم. با سئوکده همراه باشید
ما در اینجا یک لیست کامل از کارهایی که شما برای موفقیت در استراتژی سئو سال 2021 به آن نیاز دارید را گردآوری کردهایم که مجموعا شامل ۴۱ مورد از عملیات سئو سایت میشود.
این موارد از معرفی انواع سئو و اصول سئو گرفته تا موارد تجزیه و تحلیل سیگنالهای خارج از صفحه را شامل شده و به شما یاد میدهیم تا از این چک لیست سئوی وردپرس به عنوان یک مرجع آموزشی استفاده کنید تا مطمئن شوید که سایت شما به بهترین روش بهینه شده است.
در اینجا دستههای اصلی این راهنما را ملاحظه میکنید:
• نحوه استفاده از چک لیست سئو سایت
• چک لیست اصول اولیه سئو
• چک لیست تحقیق کلمات کلیدی
• چک لیست سئو تکنیکال
• چک لیست سئو داخلی
• چک لیست سئو خارجی
نحوه استفاده از چک لیست سئو 2021
ما این چک لیست را به چند بخش تقسیم کردهایم که ستونهای اصلی سئو را شامل میشوند. اصول اولیه سئو، تحقیقات کلمات کلیدی، سئو فنی، سئو داخلی و سئو خارجی.
عملکرد سئو سایت خود را بر مبنای این چک لیست تنظیم کنید، موارد گفته شده را بر روی سایت خود عملی کرده، مشکلات را برطرف کنید و از تمامی فرصتها حداکثر استفاده را ببرید. موفقیت در سئو به سادگی پیروی از یک چک لیست بدست نمیآید.
چک لیست اصول اولیه سئو
اگر اصول اولیه سئو را به درستی انجام ندهید، سایت شما برای کسب رتبه اول گوگل با مشکل مواجه میشود، پس خوب دقت کنید این بخش، شروع انجام سئو شماست.
۱- سایت خود را به گوگل سرچ کنسول و بینگ وبمستر تولز متصل کنید.
گوگل سرچ کنسول ابزاری ضروری برای سئو به حساب میآید، این ابزار چشم انداز گسترده ای در مورد نحوه عملکرد سایت را در اختیارتان قرار میدهد که میتوانید از آنها برای رشد هر چه بهتر سرچ ترافیک سایت خود استفاده کنید.
با استفاده از راهنمای چک لیست سئو 2021 میتوانید در مورد دلیل استفاده از آن، نحوه تنظیم آن و موارد دیگر با سرچ کنسول اطلاعات بیشتری بدست آورید.
بینگ وبمستر تولز یک بستر معمولی برای سئو است، این ابزار فقط دادههایی را که برای موتور جستجوی بینگ است آماده میکند. جالب است بدانید که این موتور جستجو از محبوبیت پایینی در ایران برخوردار است بنابراین نیازی نیست زمان زیادی را صرف توجه به بینگ بکنید.
ابزارهای بینگ به شما این امکان را میدهد تا عبارات جستجو و کلمات کلیدی را که کاربران از طریق جستجوی آنها در بینگ وارد سایت شما شدهاند را ببینید، نقشه سایت را ثبت کنید، خطاهای خزنده وب یا کراولر را بشناسید و چند مورد دیگر.
۲- گوگل آنالیتیکس را تنظیم کنید.
بدون دادههای دقیق، نمیتوانید تصمیمات درستی بگیرید. گوگل آنالیتیکس یک ابزار تجزیه و تحلیل رایگان است که به شما امکان میدهد تا دادههایی درباره تعداد افرادی که از سایت شما بازدید میکنند، افراد آنلاین و نحوه استفاده آنها از سایت خود را ببینید.
راهنمای نهایی گوگل آنالیتیکس جدید شما را از هر آنچه که باید در مورد این ابزار به عنوان یک فرد مبتدی بدانید از جمله نحوه تنظیم و دریافت گزارش را ارائه میدهد. همچنین برای دریافت بهترین دادههای آماری باید Google Analytics و Google Search Console را به یکدیگر متصل کنید.
۳- افزونه سئو را نصب و تنظیم کنید.
اگر از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنید (که با توجه به اینکه اکنون ۳۵٪ از وب را شامل میشود) باید افزونه سئو را نصب و تنظیم کنید.
در این چک لیست سئو 2021 وردپرس، پیشنهادی برای پلاگین سئو شما داریم و آن استفاده از افزونه Yoast SEO است چرا که نصب و تنظیم آن به آسانی انجام میشود.
۴- ایجاد نقشه سایت
هدف از ایجاد نقشه سایت این است که به موتورهای جستجو کمک کرده تا تصمیم بگیرند کدام صفحات باید کراول شوند و کدام نه.
به گفته ی گوگل یک نقشه سایت به خزنده میگوید کدام پروندهها در سایت شما مهم هستند و همچنین اطلاعات ارزشمندی در مورد این پروندهها در اختیار خودتان میگذارد: به عنوان مثال برای صفحات تاریخ آخرین بروزرسانی و نسخههای مختلف زبان.
گوگل از چندین فرمت مختلف نقشه سایت پشتیبانی میکند، اما XML بهترین آنهاست. معمولاً نقشه سایت را در https://www.domain.com/sitemap.xml پیدا خواهید کرد. اگر از وردپرس و Yoast استفاده میکنید ایجاد نقشه سایت یکی از ویژگیهای این افزونه است.
در غیر این صورت، میتوانید نقشه سایت XML را با یکی از ابزارهای سازنده نقشه سایت ایجاد کنید، هنگامی که نقشه سایت خود را ایجاد کردید ، مطمئن شوید که آن را به Google Search Console و Bing Webmaster Tools معرفی کردهاید و همچنین مطمئن شوید که لینک نقشه سایت خود را در فایل Robots.txt خود قرار دادهاید.
۵- پرونده Robots.txt ایجاد کنید
خیلی ساده فایل robots.txt سایت شما به خزندههای وب میگوید که کدام صفحات را میتوانند کراول کنند یا خیر.
Robots.txt معمولاً برای جلوگیری از خزیده شدن بخشهای خاصی از سایت میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. شما میتوانید فایل robots.txt سایت خود را در /domain.com/robots.txt پیدا کنید.
ابتدا بررسی کنید که این فایل را از قبل دارید یا خیر. اگر ندارید باید یکی ایجاد کنید حتی اگر در حال حاضر قصد جلوگیری از خزیدن صفحات را ندارید.
چندین افزونه سئو وردپرس وجود دارد که به کاربران امکان میدهد تا فایل robots.txt خود را ایجاد و ویرایش کنند، اما اگر از CMS اختصاصی استفاده
میکنید شاید لازم باشد فایل را با استفاده از ویرایشگر متن به صورت دستی ایجاد کنید و در قسمت فولدر ریشه دامنه خود، آپلود کنید.
۶- بخش Manual Actions سرچ کنسول را بررسی کنید
در موارد نادر امکان دارد که متوجه شوید که سایت شما با اعمال یک اقدام دستی توسط گوگل جریمه شده یا اصطلاحا دچار پنالتی گوگل شده است.
اقدامات دستی معمولاً ناشی از تلاش مستقیم برای نقض قوانین سئوی گوگل است این موارد شامل ارسال ایمیل تبلیغاتی انبوه، مسائل مربوط به دور زدن موتور جستجو (Cloaking)، لینک بیلدینگ غیرطبیعی، محتوای تکراری و پنهان کردن محتوای صفحه میشود که در مجموع به این روشها سئو کلاه سیاه گفته میشود.
اکثر سایتها دچار Manual Action نخواهند شد، پس اگر شاهد عدم وجود پیغام از سمت گوگل در پنل سرچ کنسول سایت خود نبوده اید زیاد خوشحال نشوید چون ۹۹% سایتها همین طوراند.
اگر سایت شما مشکل Manual Action پیدا کند، به شما اطلاع داده میشود، اما اگر در حال کار بر روی یک پروژه هستید یا قصد قبول کردن پروژه سئو را دارید، این مورد همیشه باید یکی از اولین مواردی باشد که باید بررسی کنید.
۷- مطمئن شوید که گوگل میتواند وب سایت شما را ایندکس کند.
این غیر طبیعی نیست که فکر کنید که یک وب سایت قادر به ایندکس گوگل نیست. در واقع ممکن است که توسعه دهندگان به طور تصادفی دست به قرار دادن تگ noindex در تگ head بزنند.
پس باید بررسی کنید که آیا صفحات اصلی سایت ایندکس هستند یا خیر؟ آیا لینک داخلی به صفحات لایه دوم و لایه سوم سایت شما داده شده است یا خیر؟ تقریبا تمامی صفحات موجود در سایت باید حداقل یک لینک داخلی داشته باشند، برای آزمایش این مورد میتوانید از نرم افزار Screaming Frog استفاده کنید.
چک لیست تحقیق کلمات کلیدی
بدون یک فرآیند تحقیق کلمات کلیدی جامع، قادر نخواهید بود که رتبه خوبی در گوگل بدست آورید و اگر رتبه خوبی بدست بیاورید، بازدید شما تغییری نمیکند.
اینجا لیستی از نکات اصلی در مورد تحقیق کلمات کلیدی آورده شده است که برای اطمینان از موفقیت در سئو به آنها احتیاج دارید.
۸- رقبای خود را دنبال کنید.
یکی از سریعترین راهها برای شروع، کار با مبحث Keyword Research برای یافتن کلماتی است که رقبای شما در حال ورودی گرفتن از آن هستند. به نظر میرسد زمانی که برای انجام تجزیه و تحلیل رقبا صرف میشود در واقع زمانی تلف شده نیست.
شما میتوانید دامنه خود (و رقبای اصلی خود) را از طریق ابزار SEMrush Domain Overview مورد بررسی قرار بدهید و به سرعت رقبای خود را شناسایی کنید، این آنالیز به شما در درک بهتر سایت رقبا کمک بسیاری میکند.
۹- کلمات کلیدی بذر را پیدا کنید.
شما باید بدانید که کلمات کلیدی اصلی “بذر” شما چیست. اگر هنوز آنها را پیدا نکرده اید همین حالا دست بکار شوید، این موضوع میتواند منجر به فروش بیشتر و بالا رفتن نرخ تبدیل سایت شما بشود.
به طور کلی، این کلمات میزان جستجو بالایی دارند و معمولا رقابت آنها بالاست اگر مستقیم اقدام به سئو این کلمات کنید ممکن است نتیجه ای نگیرید و یا در صفحات دوم و سوم گوگل دفن شوید! اما یک راه حل کلیدی برای حل این موضوع وجود دارد و آن استفاده از کلمات کلیدی طولانی یا دم دراز است.
۱۰- کلمات کلیدی طولانی (Long Tail) خود را پیدا کنید.
یک استراتژی کیورد ریسرچ بدون کلمات کلیدی Long Tail در واقع یک استراتژی نیست، کلمات کلیدی دم بلند با وجود اینکه معمولاً میزان جستجو کمتری نسبت به کلمات اصلی دارند اما نرخ آنها بالا تر از Main Keyword هاست.
شما باید مطمئن شوید که استراتژی سئو انواع کلمات کلیدی را شامل میشود نکتهای که اکثر افراد به آن توجه نمیکنند تکرار بیش از اندازه ی یک انکرتکست و اصرار بر روی رتبه گرفتن با یک عبارت کلیدی خاص است که در بیشتر مواقع منجر به شکست میشود.
راه حل کسب رتبه اول گوگل با کلمات رقابتی شروع با Long Tail کیوردهاست، این یعنی رتبه گرفتن با کلمات چند سیلابی که در آخر منجر به افزایش رتبه کلمات کلیدی بذر میشود.
برای پیدا کردن کلمات Long Tail وارد ابزار Magic Tool SEMRush شده و کلمه کلیدی اصلی خود را وارد کنید سپس شاهد خواهید بود که این ابزار لیستی از کلمات کلیدی را مرتبط با کلیدواژه اصلی را به شما نشان میدهد.
۱۱- یک نقشه برای کلمات کلیدی ایجاد کنید.
هنگامی که کلمات کلیدی مورد نظر خود را پیدا کردید، باید آنها را به سایت خود اضافه کنید و اگر صفحهی مرتبط با آن در سایت شما وجود دارد کلمه کلیدی جدیدی را به آن اضافه کنید، اگر نه برای هر کلیدواژه یک صفحه فرود ایجاد کنید.
راهنمای نقشه برداری کلمات کلیدی
هدف نهایی از تولید نقشه کمک به کشف بهتر فرصتهای بهینهسازی، تولید محتوای خاص و همچنین ایجاد صفحات جدید برای جذب ترافیک بیشتر است.
(ANDREA LEHR)
در ضمن این مهم است که وقت خود را صرف ساخت صفحات با کیفیت در جهت رتبه گرفتن از گوگل با کلمات کلیدی کنید. توصیه میکنیم تا به جای تولید محتوای انبوه سئو محتوای جامع و کاربردی تولید کنید.
۱۲- هدف جستجو را درک کنید.
باید مطمئن شوید که محتوای صفحه با هدف جستجو به انگلیسی Search Intent مطابقت دارد. این یعنی اینکه باید برای تجزیه و تحلیل صفحاتی که سئو میشوند وقت بگذارید و مطمئن شوید که محتوای شما همسو با نیاز کاربرانتان است.
به طور مثال شما به دنبال هدفگیری یک کلیدواژه محلی هستید برای مثال طراحی سایت در اصفهان، ممکن است تعداد جستجوهای بالا و سختی کلمه را شناسایی کرده باشید، صفحه لندینگی را هم که در این رابطه باشد ساخته باشید اما ممکن است در نتایج جستجو محلی رتبه نگیرید. اگر هدف جستجو را که الگوریتمهای گوگل به خصوص الگوریتم رنک برین، وظیفه درک آن را دارند، درک نکنید، شانس زیادی برای بدست آوردن جایگاه در صفحه اول نخواهید داشت.
۱۳- پاسخ دهنده به سوالات کاربر باشید
دانستن سوالاتی که کاربران از شما میپرسند میتواند به بهبود وضعیت سئو سایت کمک کند بدین صورت که شما درک بهتری از موضوع محتوا پیدا میکنید، فراموش نکنید که اکنون بسیاری از افراد از موتورهای جستجو به عنوان موتور پاسخگویی استفاده میکنند.
شما میتوانید لیستی از سوالات مرتبط به هر کلمه کلیدی را در ابزار Keyword Overview Tool بیابید، مطمئن باشید حجم جستجوی ماهانه این موارد بسیار بالاست.
علاوه بر این، میتوانید از ابزاری مانند AlsoAsked.com استفاده کنید که نتایج “”People also Asked را استخراج کرده و به شما نمایش میدهد تا ایدههای بیشتری برای پاسخگویی در محتوای خود پیدا کنید.
۱۴- سختی کلمات کلیدی را بسنجید.
یک وب سایت جدید برای کسب جایگاه مناسب در کلمات کلیدی رقابتی تقلای زیادی میکند شاید قبول این موضوع برایتان کمی دشوار باشد اما واقعیت دارد. به همین دلیل، شما باید بفهمید که میزان سختی و رقابت کلمات کلیدی هدف شما چقدر است، این کار باعث تدوین بهتر استراتژی سئو سایت شما میشود.
برای معرفی بهترین ابزارهای سئو، بهترین ابزارهای keyword research را معرفی کردیم، اما اگر بخواهیم به طور خلاصه آنها را معرفی کنیم KwFinder, Ahrefs Keyword.io و SEMRush بهترین پیشنهادها هستند.
چک لیست سئو تکنیکال
سئو فنی به شما کمک میکند پایههای محکمی برای سایت خود بسازید و مطمئن شوید که سایت شما قابل خزیدن و ایندکس در گوگل است. در این بخش به معرفی مهم ترین نکات در سئو تکنیکال میپردازیم.
۱۵- مطمئن شوید که از SSL استفاده میکنید.
SSL از سال ۲۰۱۴ یکی از صدها سیگنال رتبهبندی است، این مورد را خود گوگل مستقیما تایید کرده است.
هیچ دلیلی برای استفاده نکردن از پروتکل HTTPS در سایت وجود ندارد، اگر هنوز روی HTTP هستید، زمان مهاجرت فرا رسیده است. با نگاهی به نوار URL در مرورگر خود، میتوانید به راحتی تأیید کنید که سایت شما از HTTPS پشتیبانی میکند یا خیر.
۱۶- تنها یک نسخه از سایت را ایندکس کنید.
واقعاً مهم است که شما به گوگل اجازه دهید تنها یک نسخه از سایت شما را ایندکس کند.
https://domain.com
https://www.domain.com
https://domain.com
http://www.domain.com
اینها همه نسخههای مختلف سایت شما هستند و همه باید تنها با یک نسخه، در دسترس کاربر و موتور جستجو قرار گیرند. اینکه نسخه غیر www یا www را انتخاب کنید به شما بستگی دارد، اما متداول ترین آدرس https://www.domain.com است.
همه URLهای دیگر باید با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ به نسخه اصلی منتقل شوند، پس از انجام ریدایرکت میتوانید با وارد کردن هر یک از گزینهها در آدرس بار مرورگر، این مورد را بررسی کنید.
۱۷- خطاهای خزنده را پیدا و برطرف کنید.
میتوانید به سرعت خطاهای خزش را از طریق Google Search Console شناسایی کنید و به صفحه Coverage Report بروید. آنجا اینطور صفحات دارای خطا را مشاهده خواهید کرد.
برای برطرف کردن هرنوع خطایی که پیدا میکنید وقت بگذارید و با جزئیات آنها را بررسی کنید (در بسیاری از موارد دلیل این اتفاق مشکلات فنی سایت شماست که باید آن را برطرف کنید؛ از خطاهای ۴۰۴ گرفته تا صفحاتی که بی دلیل نو ایندکس شده اند).
۱۸- افزایش سرعت سایت
سایتهای کند باعث ایجاد تجربه کاربری نامناسب میشوند. در واقع، گوگل اخیراً در حال انتشار یک آپدیت جدید در راستای درک بهتر از تجربه کاربر برای سال ۲۰۲۱ است، در این آپدیت قرار است تمرکز بیشتری بر تجربه کاربر، به عنوان یک سیگنال رتبهبندی انجام گیرد. هیچ کس منتظر لود شدن یک سایت کند در سال 2021 نمیشود.
شما میتوانید از طریق ابزارهای تست سرعت برای بهبود سرعت لود سایت اقدام کنید.
۱۹- لینکهای شکسته داخلی و خارجی را اصلاح کنید.
لینکهای شکسته نشانه دیگری از تجربه کاربری نامناسب هستند. هیچ کس نمیخواهد روی لینکی کلیک کند و سپس متوجه شود که به صفحه مورد نظرش نمیرسد.
اسکریمینگ فراگ بهترین ابزار ممکن برای اصلاح لینکهای شکسته است، این نرم افزار پس از انجام عمل خزش گزارشی کامل از لینکهای شکسته داخلی و خارجی سایت به شما ارائه میدهد.
۲۰- لینکهای HTTP در صفحات HTTPS را پیدا کرده و اصلاح کنید.
مدتی میشود که اکثر سایتها از HTTP به HTTPS مهاجرت کردهاند، با این وجود هنوز ممکن است که لینکهای داخلی به صفحات HTTP اشاره کنند نه به نسخه جدید HTTPS.
شما باید هر چه زودتر لینکهای قدیمی را بهروزرسانی کنید. اگر فقط تعداد کمی لینک نادرست وجود دارد، آنها را به صورت دستی از CMS اصلاح کنید. اگر تعداد آنها زیاد است باید از طریق دیتابیس اقدام به ویرایش آنها کنید.
۲۱- مطمئن شوید که وب سایت شما موبایل فرندلی است.
سازگاری با موبایل یکی از محرکهای اصلی بروزرسانی گوگل است، اما دلیل اصلی این که باید به سئو موبایل اهمیت بدهید این است که گوگل از اواسط سال ۲۰۱۹ وضعیت ایندکس صفحات را به Mobile-Frist Index تغییر داده است و به این معنی است که خزنده گوگل از Googlebot Desktop به Googlebot smartphone تغییر یافته است.
اگر سایت شما از یک تجربه کاربری حرفهای در تلفن همراه برخوردار نیست، منتظر کاهش رتبه سایت و یا حتی پنالتی گوگل باشید، شما میتوانید برای آزمایش وضعیت Mobile-Friendly بودن سایت از ابزار Google’s mobile-friendly testing tool استفاده کنید.
۲۲- آدرس صفحات سایت را SEO-Friendly کنید.
ساختار URL مناسب سئو، باعث میشود موتورهای جستجو بتوانند آسان تر بفهمند که محتوای صفحه در چه موردی است. آدرسهای صفحه باید ساده و توصیفی باشند.
به نمونه زیر دقت کنید:
https://www.domain.com/کلمه-کلیدی/
نمونه بالا یک URL متناسب با سئو است اما URL که در پایین میبینید اینطور نیست:
https://www.domain.com/category.php?id=32
• برای جداکردن کلمات از – استفاده کنید.
• از یک ساختار URL کوتاه استفاده کنید.
۲۳- استراکچر دیتا اضافه کنید.
در حالی که گوگل در تلاش برای ایجاد وب معنایی است، نشانهگذاری ساختار یافته به طرز فزاینده ای ارزشمند شده است. اگر قبلاً از دادههای ساختار یافته استفاده نمیکردید الان وقتش رسیده که از آن استفاده کنید.
در واقع، لغت نامه Schema.org شامل قالبهایی برای ساختاردهی داده، مکان، سازمان، مشاغل محلی و غیره است.
دادههای ساختاری به لیستهای ارگانیک شما کمک میکنند تا در SERP برجسته شوند و در مثال زیر، اسنیپت Product را مشاهده میکنید که چگونه باعث افزایش نرخ کلیک میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به راهنمای SEMrush در مورد دادههای ساختاری مراجعه کنید، یا به ابزار آزمایش داده گوگل بروید تا بررسی کنید که آیا سایت شما در حال حاضر از داده های ساختار یافته پشتیبانی میکند یا خیر.
۲۴- عمق صفحات سایت خود را بررسی کنید.
این بسیار مهم است، در حالت ایده آل صفحات نباید با بیش از ۳ کلیک قابل دسترسی باشند. اگر اینطور است این نشانه حاکی از آن است که شما باید ساختار سایت را تغییر دهید. هرچه صفحه در عمق بیشتری قرار داشته باشد، احتمال اینکه کاربران یا موتورهای جستجو به آن مراجعه کنند کمتر میشود.
ابزار Screaming Frog در نرم افزار خود بخشی به عنوان Crawl Depth دارد که بر اساس آن میتوانید عمق خزش صفحاتتان را مشاهده کنید.
ریدایرکتهای موقت ۳۰۲ را اصلاح کنید
ریدایرکت ۳۰۲ نشان میدهد که تغییر مسیر موقتی است، در حالی که ۳۰۱ نشانه دائمی بودن آن است. برخی از وبمستران از ۳۰۲ به جای ۳۰۱ استفاده میکنند، حتی با در نظر گرفتن این موضوع که پیج رنک از طریق ۳۰۲ منتقل میشود با این حال توصیه میکنیم برای اطمینان بیشتر از انتقال پیج رنک، ریدایرکتهای ۳۰۲ را به ۳۰۱ تغییر دهید.
برای این کار میتوانید از ابزار Screaming Frog در تب Response Code کمک بگیرید.
۲۵- قطع زنجیره ریدایرکت
اگر سایت شما نباید دارای چندین ریدایرکت پشت سر هم باشد به این موضوع در دنیای سئو Redirect Chain گفته میشود، ریدایرکت باید به سادگی انتقال از Page A به Page B باشد.
ابزار Site audit در SEMRush زنجیرههای ریدایرکت سایت را بررسی کرده و گزارش آن را کامل و مشخص به شما نشان میدهد.
چک لیست محتوا و سئو داخلی
بدون محتوای با کیفیت و یک تجربه کاربری عالی در صفحه، تلاش برای بهبود سئو سایت و افزایش ارگانیک ترافیک آن، بی فایده است. با رقابت زیادی که در دنیای وب وجود دارد شما باید اطمینان حاصل کنید که از هر فرصتی برای پیشی گرفتن از رقیبان خود استفاده میکنید.
مطمئن شوید که تمامی اقدامات مورد نیاز برای سئو داخلی را به درستی انجام میدهید البته نه برای رضایت موتور جستجو، بلکه برای رضایت کاربرانتان.
۲۷- عنوان تکراری، خالی و کوتاه را پیدا و برطرف کنید.
تگ عنوان در واقع مهمترین تگ سئو به شمار میرود بنابراین باید در استفاده از آن وسواس به خرج دهید. بخاطر داشته باشید عنوان صفحه اولین چیزی است که به منظور افزایش رتبه سایت از آن استفاده میکنند.
ببینید، یک تگ عنوان به موتورهای جستجو این مفهوم را میرساند که محتوای یک صفحه در چه زمینه ای است، این تگ باید یونیک باشد.
تگ عنوان تکراری در گوگل ایندکس نمیشود، اگر تگ عنوان خیلی بلند باشد در SERP کامل نمایش داده نمیشوند.
همه این مشکلات را میتوانید با استفاده از نرم افزار Screaming Frog در قسمت Duplicate مشاهده کرده و سپس برای رفع آنها اقدام کنید.
۲۸- توضیحات متا تکراری و خالی را پیدا و رفع کنید.
در حالی که توضیحات متا سالهاست به عنوان یک سیگنال رتبهبندی مستقیم مورد استفاده قرار نگرفته است، اما این تگ معمولاً همان چیزی است که در زیر عنوان سایت شما در صفحه نتایج جستجوتان نشان داده میشود بنابراین بهینهسازی این تگ اهمیت بسیار بالایی دارد.
این متا تگ توضیحات شماست که کاربر را ترغیب به کلیک میکند و سئو آن میتواند به صورت مستقیم بر روی CTR تأثیر بگذارد.
اگر توضیحات متا قرار ندهید، گوگل بخشی از محتوای صفحه شما را به جای آن نمایش میدهد و این میتواند شامل متن ناوبری و سایر عناصر سایت باشد که در بیشتر مواقع مفید نیست.
اگر نسخههای تکراری از این تگ دارید از طریق نرم افزار محبوب Screaming Frog در تب Meta Description آنها را پیدا کرده و با محتوای مناسب پر کنید.
۲۹- تگ های H1 کپی را پیدا و برطرف کنید.
تگ H1 عنوان اصلی محتوای شما است و باید فقط یکی از آن در هر صفحه وجود داشته باشد. گزارش Screaming Frog صفحاتی را که بیش از یک تگ H1 دارند را به شما نمایش میدهد.
30- صفحات اضافی سایت را پاک کنید.
همه ما در سایتهای خود صفحاتی داریم که نه برای کاربر و نه برای موتور جستجو کاربردی ندارند در اصطلاحات سئو به این صفحات زامبی پیج (به انگلیسی(Zombie Page )گفته میشود.
وجود این صفحات باعث همنوع خواری یا اصطلاحا کنیبالیزیشن به انگلیسی Cannibalization میشود بنابراین بهتر است آنها را هر چه زودتر از سایت خود پاک کنید.
31- مطمئن شوید که تصاویر از اتربیوت ALT استفاده میکنند.
مهم ترین فاکتور در سئو تصاویر، استفاده از اتربیوت ALT است. باید به بهینهسازی تصاویر توجه کنید. از نامگذاری صحیح تصاویر فایل عکس گرفته تا بهینهسازی اندازه و کیفیت. سئو تصاویر بخشی از سئو است که معمولا مورد توجه قرار نمیگیرد و این موضوع میتواند یک فرصت عالی برای شما باشد. برای پیدا کردن تصاویری که فاقد ALT هستند پس از اتمام خزش توسط نرم افزار Screaming Frog وارد بخش Image Missing Alt Text Inlinks شوید.
32- بهبود لینکسازی داخلی
صرف وقت برای بهبود استراتژی لینکسازی داخلی سایت، همیشه دستاوردهای ویژه ای را به ارمغان میآورد.
برخی از سئوکاران با اضافه کردن یک یا دو لینک داخلی از صفحات معتبر خود در جای دیگر، در واقع سایت برنده نتایج اول جستجو میشوند.
33- رفع مشکل همنوع خواری
همنوع خواری کلمات کلیدی یک سوء تفاهم در مفاهیم سئو است. علیرغم آنچه که بسیاری از افراد فکر میکنند، همنوع خواری در مورد یک صفحه هدف است نه فقط یک کلمه کلیدی که در محتوا و تگ عنوان از آن استفاده میشود.
این یک واقعیت است که اگر سایت شما از همنوع خواری رنج میبرد، شما در دریای سئو غرق خواهید شد، زیرا موتورهای جستجو متوجه تشخیص صفحه هدف جستجو نمیشوند.
34- برای صفحات یتیم خانواده پیدا کنید.
هر صفحه موجود در سایت همیشه باید حداقل از یک صفحه دیگر سایت شما، لینک داخلی داشته باشد، ارجاع لینک داخلی به یک صفحه در ایندکس بیشتر در گوگل تاثیر گذار است.
اگر در نقشه سایت صفحاتی را دارید که از طریق لینک داخلی قابل دسترس نیستند در سئو به آن اصطلاحا صفحه یتیم (به انگلیسی Orphaned Page ) نامیده میشوند.
برای پیدا کردن صفحات یتیم سایت خود، از منو Reports در نرم افزار Screaming Frog و گزینه Orphaned Pages را انتخاب کنید تا گزارش آن را مشاهده کنید.
35- آیا محتوای سایت شما به روز است؟
محتوا به طور طبیعی قدیمی و منسوخ میشود. این روند با گذشت زمان اتفاق میافتد اما به روزرسانی محتوای قدیمی یکی از سادهترین کارهایی است که میتوانید برای پیروزی در سئو انجام دهید.
(Danny Goodwin)
اگر محتوای صفحه شما حاوی اطلاعات قدیمی است یا میتواند به سادگی به روز شود، وقت آپدیت اش فرا رسیده است. محتوای قدیمی و منسوخ شده معمولاً تجربه خوبی برای کاربر ایجاد نمیکند پس این طبیعی است که رتبه پایینتری نسبت به محتواهای تازه داشته باشد.
چک لیست لینک بیلدینگ و سئو خارجی
اگر میخواهید در سئو سال 2021 موفق شوید نباید از فاکتورهای سئو خارجی چشم پوشی کنید. اگرچه سئو خارجی معمولاً با نام لینک بیلدینگ شناخته میشود اما چیزهای فراتر از آن نیز وجود دارد که من به شما یاد خواهم داد.
36- آنالیز بک لینک پروفایل رقبا
اگر از بک لینک پروفایل رقبای خود خبر نداشته باشید، چگونه میتوانید یک استراتژی سئوی قوی برای غلبه به آنها آماده کنید؟
همانطور که شما برای تجزیه و تحلیل محتوای سایت رقیبتان زمان صرف میکنید باید به همان اندازه از منابعی در راستای آنالیز سئو خارجی رقبا استفاده کنید. برای بررسی بک لینک پروفایل رقبا باید از ابزارهای سئو استفاده کنید که معروف ترین و پرکاربردترین آنها Ahrefs و SEMRush میباشد.
37- برند منشن را به لینک تبدیل کنید.
اگر نمیدانید برند منشن چیست توضیحی مختصر درباره آن به شما میدهیم: فرض کنید در یک سایت مقاله ای در خصوص آموزش خرید پالتو از اینترنت منتشر میشود و به فرض کلمه “آمازون” در بدنه محتوا قرار میگیرد در اینجا یک برند منشن یا اشاره به برند به انگلیسی Brand Mention برای سایت آمازون ایجاد شده است.
برای پیدا کردن برند منشن وب سایت خود باید در سایت Brandmentions.com ثبت نام کنید. بعد از پیدا کردن برند منشنها به مدیر سایت از طریق ایمیل پیام داده و از وی بخواهید تا اسم برند شما را به سایت شما لینک کند.
دیدگاهتان را بنویسید