ساختار سایت چه تاثیری بر سئو دارد؟
ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با ساختار سایت به طوری که تاثیر بالایی در سئو شما داشته باشد را ارائه دهیم. با سئوکده همراه باشید
سایت شما باید ساختار مشخصی داشته باشد، زیرا بدون آن فقط مجموعهای تصادفی از صفحات و پستهای وبلاگ خواهد بود. کاربران شما برای پیمایش در سایت شما و کلیک کردن از یک صفحه به صفحه دیگر، به این ساختار نیاز دارند. Google همچنین از ساختار سایت شما استفاده میکند تا تعیین کند چه محتوایی مهم است و چه موضوعی از اهمیت کمتری برخوردار است. این راهنما هرآنچه را که باید درباره ساختار سایت بدانید به شما میگوید.
فهرست مطالب
- چرا ساختار سایت شما مهم است؟
- اهمیت برای قابلیت استفاده
- اهمیت برای سئو
- چگونه میتوان ساختار سایت خود را تنظیم کرد
- ساختار ایدهآل سایت
- صفحه اصلی شما
- جهتیابی
- طبقهبندیها
- لینک داخلی متنی
- لینک متنی برای وبلاگها
- فرصتهای ارتباط متنی برای فروشگاههای آنلاین
- صفحات فرود
- قصد جستجو
- صفحات محتوای سنگ بنای اصلی
- صفحات فرود محصول
- حفظ ساختار سایت خود
- منوی خود را ارزیابی کنید
- در طبقهبندی خود تجدیدنظر کنید
- محتوای قدیمی را پاک کنید
- از همنوع خواری شدن کلمات کلیدی خودداری کنید
- لینک داخلی با Yoast SEO
- خلاصه
چرا ساختار سایت شما مهم است؟
ساختار وبسایت شما از نظر قابلیت استفاده و قابلیت کشف بسیار مهم است. بسیاری از سایتها فاقد ساختار صوتی هستند تا بازدیدکنندگان را به سمت اطلاعاتی که میخواهند راهنمایی کنند. داشتن یک ساختار سایت واضح همچنین منجر به درک بهتر سایت شما توسط گوگل میشود، بنابراین برای سئو سایت شما بسیار مهم است. بیایید نگاهی دقیقتر به نحوه عملکرد داشته باشیم.
اهمیت برای قابلیت استفاده
ساختار وبسایت شما تأثیر مهمی در تجربه بازدیدکنندگان شما دارد.
اگر بازدیدکنندگان نتوانند محصولات و اطلاعات موردنظر خود را پیدا کنند، بهاحتمال زیاد به بازدیدکننده یا کاربر دائمی تبدیل نمیشوند. به عبارت دیگر، شما باید به آنها کمک کنید تا در سایت حرکت کنند. ساختار سایت خوب به این امر کمک خواهد کرد.
پیمایش در سایت شما باید آسان باشد. شما باید پستها و محصولات خود را طبقهبندی کرده و لینک دهید تا یافتن آنها آسان باشد. بازدیدکنندگان جدید باید بتوانند فوراً آنچه را که مینویسید یا میفروشید را درک کنند.
اهمیت سئو در ساختار سایت
یک ساختار جامع سایت، شانس شما برای رتبهبندی در موتورهای جستجو را بسیار بهبود میبخشد. این سه دلیل اصلی دارد:
- ساختار سایت به Google کمک میکند تا سایت شما را درک کند.
نحوه ساخت سایت شما به Google سرنخهای مهمی در مورد یافتن ارزشمندترین محتوای سایت شما را میدهد. ساختار سایت به موتورهای جستجو کمک میکند تا بفهمند که سایت شما عمدتاً در مورد چه چیزی است یا چه چیزی را میفروشید. یک ساختار مناسب سایت همچنین موتورهای جستجو را قادر میسازد تا بهسرعت مطالب را پیدا و فهرستبندی کنند؛ بنابراین، یک ساختار خوب میتواند رتبهی سایت شما را بالا ببرد.
- مانع از این میشود که مجبور به تلاشی بیش از حد لازم برای معرفی خود شوید.
در سایت خود، ممکن است پستهای وبلاگی داشته باشید که کاملاً مشابه یکدیگر باشند. اگر به عنوان مثال، در مورد SEO مطالب زیادی مینویسید، میتوانید چندین پست وبلاگ در مورد ساختار سایت داشته باشید که هر یک جنبه دیگری را پوشش میدهد. در نتیجه، Google قادر نخواهد بود بگوید که کدامیک از این صفحات مهمترین است، بنابراین شما میتوانید با محتوای خود برای رتبهبندی بالا در Google رقابت کنید. شما باید به Google اطلاع دهید که مهمترین صفحه برای شما کدام صفحه است. برای این کار شما به یک ساختار لینک داخلی و طبقهبندی خوب نیاز دارید، بنابراین همه آن صفحات میتوانند بهجای اینکه برخلاف شما باشند، برای شما کار کنند.
- این با تغییرات در وبسایت شما سروکار دارد.
محصولی که در فروشگاه خود میفروشید احتمالاً با گذشت زمان تکامل مییابد. محتوایی که مینویسید نیز همینطور. با فروش سهام قدیمی شما احتمالاً خطوط تولید جدیدی اضافه میکنید یا مقالههای جدیدی مینویسید که مقالههای قدیمی را زائد میکند. البته یقیناً شما نمیخواهید Google محصولات قدیمی یا پستهای وبلاگ حذف شده را نشان دهد، بنابراین باید با این نوع تغییرات در ساختار سایت خود مقابله کنید.
آیا با تنظیم ساختار سایت خود مشکل دارید؟ نمیدانید بهترین استراتژی برای لینک دادن از یک پست به پست دیگر چیست؟ بخشی از اشتراک آموزش آکادمی Yoast SEO ما را در مورد آموزش ساختار سایت بررسی کنید. قبل از اینکه ارزش این کار را بدانید، با ایجاد بهترین ساختار برای سایت خود، میتوانید رتبهبندی خود را بهبود ببخشید!
مقالات مرتبط: عوامل بهبود رتبه وب سایتها با موتورهای جستجو
چگونه میتوان ساختار سایت خود را تنظیم کرد
ابتدا، ما یک ساختار سایت ایدهآل را بررسی خواهیم کرد. سپس نحوه دستیابی به این هدف را برای سایت خود توضیح خواهیم داد.
ساختار ایدهآل سایت
بیایید با بررسی یک وضعیت ایدهآل شروع کنیم: اگر شما تازه شروع بکار میکنید، چگونه باید سایت خود را سازماندهی کنید؟ ما فکر میکنیم یک وبسایت منظم مانند هرمی با چندین سطح به نظر میرسد:
- صفحه اصلی
- دستهها (یا بخشها)
- زیرمجموعهها (فقط برای سایتهای بزرگتر)
- صفحات و پستهای فردی
صفحه اصلی باید در بالا باشد. سپس، در زیر آن چند بخش یا صفحه دستهبندی دارید. شما باید بتوانید تمام مطالب خود را در یکی از این دستهها بایگانی کنید. اگر سایت شما بزرگتر است، میتوانید این بخشها یا دستهها را به زیرگروه نیز تقسیم کنید. در زیر دستهها یا زیرمجموعههای صفحات و پستهای جداگانه شما قرار دارد.
یک ساختار سایت ایدهآل مانند هرم به نظر میرسد. در بالا، صفحه اصلی را میبینید، درست زیربخشهای اصلی یا دستهها که احتمالاً توسط زیرمجموعه ها دنبال میشوند. اینجاست که همه پستها و صفحات جداگانه را پیدا خواهید کرد.
صفحه اصلی شما
در بالای هرم، صفحه اصلی قرار دارد. صفحه اصلی شما باید به عنوان یک مرکز ناوبری برای بازدیدکنندگان شما عمل کند. این به معنی این است که شما از صفحه اصلی به مهمترین صفحات خود لینک دهید. با انجام این کار:
- بهاحتمال زیاد بازدیدکنندگان شما در صفحاتی که میخواهید در آن قرار بگیرند ختم میشوند.
- شما به Google نشان میدهید که این صفحات مهم هستند.
در ادامه این مقاله، ما به شما کمک خواهیم کرد تا مشخص کنید کدامیک از صفحات شما برای تجارت شما ضروری است.
مراقب باشید سعی نکنید به صفحههای زیادی از صفحه اصلی خود لینک دهید، زیرا این امر باعث بههمریختگی میشود و یک صفحه اصلی بههمریخته بازدیدکنندگان شما را به هیچ کجا راهنمایی نمیکند.
جهتیابی
علاوه بر داشتن یک صفحه اصلی با ساختار مناسب، ایجاد یک مسیر ناوبری واضح در سایت نیز مهم است. پیمایش در سطح سایت شما از دو عنصر اصلی تشکیل شده است: منو و Breadcrumbs
منو
ابتدا، بیایید نگاهی به منو بیندازیم. منوی وبسایت متداولترین کمک برای پیمایش در وبسایت شما است و شما میخواهید به بهترین وجه ممکن از آن استفاده کنید. بازدیدکنندگان از منوی شما برای یافتن موارد در وبسایت شما استفاده میکنند. به آنها کمک میکند ساختار وبسایت شما را درک کنند. به همین دلیل دسته اصلی در سایت شما، باید کاملاً در منوی صفحه اصلی شما جایی داشته باشد.
بعلاوه، همیشه قراردادن همه چیز فقط در یک منو ضروری نیست. اگر سایت بزرگی با دستهبندیهای زیاد دارید، این ممکن است وبسایت شما را بههمریخته و منوی اصلی شما را بازتاب ضعیفی از بقیه سایت خود بداند. در جایی که منطقی باشد، ایجاد یک منوی دوم کاملاً مفید است.
بهعنوانمثال، eBay دارای یک منو در بالای صفحه است که به آن منوی نوار بالا نیز گفته میشود و علاوهبرآن، یک منوی اصلی. این منوی نوار بالا به صفحات مهمی که در فروشگاه دستهبندی نشده اند لینک دارد، مانند صفحاتی که با حساب شخصی بازدیدکننده در سایت ارتباط دارند. منوی اصلی مهمترین دستهبندی محصولات را در eBay منعکس میکند.
سرانجام، دقیقاً مانند صفحه اصلی خود، نباید لینکهای زیادی را به فهرست خود اضافه کنید. اگر این کار را انجام دهید، هم برای کاربران شما و هم برای موتورهای جستجو از ارزش کمتری برخوردار میشوند.
دربارهٔ Breadcrumbs
Breadcrumbs لینکهای قابل کلیکی هستند که معمولاً در بالای صفحه یا پست قابلمشاهده هستند. Breadcrumbs، ساختار سایت شما را منعکس میکند. آنها به بازدیدکنندگان کمک میکنند تا مکان خود را در سایت شما مشخص کنند. همانطور که میتوانید در راهنمای Edwin درباره Breadcrumbs بخوانید، هم تجربه کاربر و هم SEO سایت شما بهبود مییابد.
اگر از یک سایت وردپرس استفاده میکنید، میتوانید از بسیاری از پلاگینهای Breadcrumbs که در دسترس هستند استفاده کنید. شما همچنین میتوانید از پلاگین Yoast SEO ما استفاده کنید، زیرا ما در افزونه خود نیز عملکردی با Breadcrumbs ایجاد کردهایم.
طبقهبندیها
وردپرس برای گروهبندی مطالب از اصطلاحات طبقهبندیشده استفاده میکند (سایر CMSها اغلب دارای سیستمهای مشابه هستند). کلمه تاکسونومی اساساً اصطلاحی فانتزی برای گروهی از موارد است که در صفحات وبسایت ویژگیهای مشترکی دارند. این ساده است زیرا افرادی که به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد همان موضوع هستند میتوانند مقالههای مشابه را با سهولت بیشتری پیدا کنند. شما میتوانید محتوا را به روشهای مختلفی گروهبندی کنید. طبقهبندی های پیشفرض در وردپرس دستهبندیها و برچسبها هستند.
دستهبندیها
شما باید پستهای وبلاگ یا محصولات موجود در سایت خود را به چند دسته تقسیم کنید. اگر این دستهها بیش از حد بزرگ میشوند، باید این دستهها را به زیر دستهها تقسیم کنید تا همه چیز دوباره پاک شود. بهعنوانمثال، اگر فروشگاه لباس دارید و میخواهید کفش هم بفروشید، میتوانید این دسته را به تعدادی زیرمجموعه تقسیم کنید: ‘چکمه’ ، ‘پاشنهدار’ و ‘تخت’. همه این زیرمجموعهها حاوی محصولاتی از این نوع کفشها هستند.
افزودن این سلسلهمراتب و دستهبندیها به صفحات، به کاربر و Google کمک میکند تا تکتک صفحههایی که مینویسید معنا پیدا کنند. هنگام اجرای ساختار دسته خود، اطمینان حاصل کنید که دستههای اصلی خود را به منوی اصلی سایت خود اضافه میکنید.
برچسبها
ساختار سایت شما همچنین از افزودن برچسبها بهرهمند میشود. تفاوت بین یک دسته و برچسب بیشتر به ساختار سایت شما مربوط میشود. دستهها سلسلهمراتبی هستند، شما میتوانید زیرمجموعه و حتی برای زیرمجموعههایی که ایجاد میکنید، هم زیرمجموعه داشته باشید. اما برچسبها آن سلسلهمراتب را ندارند.
برچسبها فقط میگویند: “سلام، این مقاله یا محصول خاصیت خاصی دارد که ممکن است برای یک بازدیدکننده جالب باشد.” اینطور فکر کنید: دستهها فهرست مطالب وبسایت شما هستند. برچسب فروشگاه لباس آنلاین که در بالا ذکر شد میتواند یک مارک تجاری باشد، بهعنوانمثال Timberlands.
به خواندن ادامه دهید: تفاوت برچسبها با دستهها چیست؟
سعی کنید برچسبهای زیادی ایجاد نکنید. اگر برچسب منحصربهفرد جدیدی به هر پست یا مقاله اضافه کنید، ساختار خاصی نخواهید داشت. اطمینان حاصل کنید که هر برچسب حداقل دو بار استفاده شده است و برچسبهای شما مقالاتی را دستهبندی میکنند که دقیقاً به هم تعلق دارند.
برخی از تمهای وردپرس برچسبها را به همراه هر پست نمایش میدهند، اما برخی دیگر این کار را نمیکنند. اطمینان حاصل کنید که برچسبهای شما در جایی، ترجیحاً در پایین مقاله یا در نوار کناری، در دسترس بازدیدکنندگان شما قرار دارند. Google تنها کسی نیست که برچسبها را دوست دارد: آنها برای بازدیدکنندگان شما نیز مفید هستند که ممکن است بخواهند درباره همان موضوع بیشتر بخوانند.
لینک داخلی متنی
ساختار سایت همه چیز درمورد گروهبندی و لینک دادن محتوای سایت شماست. تاکنون، ما بیشتر در مورد بهاصطلاح طبقهبندی لینکها بحث کردیم:
لینکها در صفحه اصلی شما، در پنل کاری و طبقهبندیهای شما هستند. از طرف دیگر، لینکهای متنی، لینکهای داخلی کپی شده در صفحات شما هستند که به صفحات دیگر سایت شما مراجعه میکنند. برای متنی بودن لینک، صفحهای که به آن لینک میدهید باید مربوط به کسی باشد که صفحه فعلی را میخواند. بهعنوان مثال، اگر به پاراگراف قبلی نگاه کنید، ما به پستی در مورد برچسبگذاری لینک پرداختیم، بنابراین در صورت علاقه، افراد میتوانند در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنند.
مهمترین صفحات شما ممکن است اغلب ذکر شده در چندین صفحه باشد که در سایت شما بسیار مهم هستند، بنابراین بیشتر اوقات به آنها لینک
میدهید. فقط به یاد داشته باشید که نهتنها صفحه ای که به آن لینک میدهید کاملاً مرتبط است، بلکه متن لینک (انکرتکست) شما نیز مهم است.
Google از متن لینکهای شما برای جمعآوری اطلاعات درباره صفحه ای که به آن لینک میدهید استفاده میکند. همیشه از متن لنگر (یا انکرتکست) استفاده میکند تا بفهمد صفحهای که به آن لینک میدهید چیست. اما متن لنگر تنها چیزی نیست که Google به آن نگاه میکند. امروزه، همچنین محتوای اطراف لینک را برای جمع آوری اطلاعات اضافی در نظر میگیرد. گوگل در شناخت کلمات و مفاهیم مرتبط بهتر میشود. افزودن لینکها از یک متن معنیدار به Google امکان میدهد صفحات شما را بهدرستی ارزیابی و رتبهبندی کند. Yoast SEO Premium با پیشنهاد خودکار مطالب مرتبط از سایت خود برای لینک دادن، میتواند باعث ایجاد لینک داخلی شود.
لینک متنی برای وبلاگها
برای وبلاگها باید به طور گسترده در موضوعاتی که میخواهید برای آنها رتبهبندی کنید، بنویسید. شما باید مقالات اصلی (مقالات سنگ بنای خود) را بنویسید و پستهای مختلفی درباره زیر موضوعات آن موضوع بنویسید. سپس از این پستهای مرتبط به مقالات سنگ بنای خود لینک دهید و از مقالات سنگ بنای اصلی به پستهای مرتبط لینک دهید. بهاینترتیب مطمئن خواهید شد که مهمترین صفحات شما بیشترین لینکها و مرتبطترین لینکها را دارند.
استعاره زیر ممکن است به شما در درک این اصل کمک کند: تصور کنید که به نقشه یک ایالت یا کشور نگاه میکنید. احتمالاً بسیاری از شهرهای کوچک و برخی از شهرهای بزرگ را خواهید دید. همه شهرها بهگونهای به هم متصل میشوند. مشاهده خواهید کرد که شهرهای کوچک اغلب دارای جادههایی هستند که به شهرهای بزرگ منتهی میشوند. این شهرها سنگ بنای شما هستند و بیشترین لینک را دریافت میکنند. شهرهای کوچک در واقع پستهای شما درباره موضوعات خاصتری هستند. برخی از جادهها (لینکها) به این شهرهای کوچکتر منتهی میشوند، اما نه به اندازه شهرهای بزرگ.
فرصتهای ارتباط متنی برای فروشگاههای آنلاین
لینک داخلی متنی به طور متفاوتی در یک فروشگاه آنلاین با صفحات بسیار کمی یا بدون صفحات منحصراً برای اطلاعرسانی کار میکند. شما یک موضوع خاص را در صفحات محصول خود جستجو نمیکنید: شما یک محصول را میفروشید؛ بنابراین، در صفحات محصول، شما بیشتر میخواهید افراد را در یک صفحه نگه دارید و آنها را مجاب به خرید محصول کنید. در نتیجه، لینک متنی در این زمینه بسیار کمرنگ است. به طور کلی نباید لینکهای متنی را به توضیحات محصول خود اضافه کنید، زیرا این امر میتواند منجر به کلیک افراد از صفحه شود.
فقط چند روش معنیدار برای اضافهکردن لینکهای متنی به صفحات محصول شما وجود دارد:
- از یک صفحه بسته محصول به محصولات جداگانه لینک دهید
- بخش “موارد مرتبط” یا “مقایسه با موارد مشابه”
- بخش “مشتریان نیز خریدند”
- بخش “بستههای محصول” یا “اغلب با هم خریداری میشوند”
با آموزش ساختار سایت، بخشی از اشتراک آموزش آکادمی Yoast SEO، در مورد ایجاد یک ساختار عالی (لینک داخلی) برای فروشگاه آنلاین خود اطلاعات کسب کنید. ما نمونههای زیادی را از وبسایتهای واقعی گنجاندهایم!
صفحات فرود
صفحات Landing صفحاتی است که میخواهید مخاطبان شما هنگام جستجوی کلمات کلیدی خاصی که برای آنها بهینهسازی کردهاید، پیدا کنند. بهعنوانمثال، ما میخواهیم افرادی که برای “آموزش رایگان SEO” جستجو میکنند در صفحه آموزش رایگان ماتحت عنوان “SEO برای مبتدیان” قرار بگیرند. شما باید متفاوت از سایر صفحات عادی خود به محتوای مهمترین صفحات فرود خود نزدیک شوید.
در اینجا، ما در مورد دو نوع صفحه مقصد بحث خواهیم کرد: صفحات سنگ بنای اصلی و صفحات فرود محصول. آنها هر دوصفحهای هستند که دوست دارید افراد از طریق موتورهای جستجو در آن قرار بگیرند، اما به روش کاملاً متفاوتی نیاز دارند. اما در ابتدا، بهزودی قصد جستجو خواهیم داشت، زیرا شما باید بدانید که مخاطبان شما واقعاً به دنبال چه چیزی هستند.
هدف جستجو
هنگام تنظیم ساختار سایت خود، باید درباره هدف جستجو فکر کنید. این در مورد همان چیزی است که شما فکر میکنید افراد هنگام ورود به جستجو در موتور جستجو به دنبال آن میگردند. مردم میخواهند چه چیزی پیدا کنند؟ و آنها انتظار دارند چه چیزی پیدا کنند؟
وقت بگذارید و به احتمالات مختلف در زمینه جستجو فکر کنید، زیرا ممکن است بخواهید به انواع مختلف سایت خود را معرفی کنید. آیا مردم فقط به دنبال پاسخ به یک سؤال یا تعریف هستند؟ آیا آنها محصولات را قبل از خرید مقایسه میکنند؟ یا، آیا آن ها قصد دارند بلافاصله چیزی خریداری کنند؟ این مسئله اغلب در نوع جستجوی آنها منعکس می شود. همچنین میتوانید از نتایج جستجوی گوگل برای ایجاد محتوای عالی متناسب با نیازهای شخص استفاده کنید.
هنگامیکه شما از هدف جستجو ایده دارید، اطمینان حاصل کنید که صفحه فرود شما با هدف جستجوی مخاطبان شما متناسب باشد. صفحات میتوانند به بیش از یک هدف جستجو پاسخ دهند، اما شما حداقل برای مهمترین صفحات خود نیاز به نمای واضحی دارید.
صفحات محتوای سنگ بنای اصلی
مقالات سنگ بنا مهمترین مقالات اطلاعاتی در وبسایت شما هستند. تمرکز آنها ارائه بهترین و کاملترین اطلاعات در مورد یک موضوع خاص است، هدف اصلی آنها فروش محصولات نیست.
به دلیل همین تمرکز، هنگام صحبت درباره محتوای سنگ بنای، ما معمولاً به وبلاگها فکر میکنیم. البته این بدان معنا نیست که فقط میتواند یک پست وبلاگ باشد. انواع مختلف وبسایتها دارای مقالهای اساسی هستند! قاعده سرانگشتی: اگر مقالهای هرآنچه درباره یک موضوع گسترده میدانید را گرد هم آورد، این یک مقاله محتوای اساسی است.
صفحات فرود محصول
صفحات فرود محصول به طور قابلتوجهی با مقالات سنگ بنای اصلی متفاوت است. موارد آخر طولانی هستند، جایی که صفحات فرود محصول نباید طولانی باشند. بهجای مقالههای کامل، آنها باید متمرکز شوند. این صفحات فقط باید آنچه را که بازدیدکنندگان شما لازم است بدانند تا متقاعد شوند نشان میدهد. آنها نیازی به نگهداری همه اطلاعات ندارند.
واضح است که شما میخواهید با این صفحات رتبهبندی کنید و این بدان معنی است که آنها به محتوا نیاز دارند. محتوای کافی برای Google و برای درک اینکه صفحه مربوط به چه چیزی است و برای چه کلمه کلیدی باید رتبهبندی کند. در مواردی که مقالات سنگ بنای اصلی را میتوان با هزاران کلمه تشکیل داد، تعداد صدها مورد برای صفحات فرود محصول کافی است. تمرکز اصلی مطالب باید روی محصولات شما باشد.
حفظ ساختار سایت خود
ساختار یا تغییر ساختار محتوای شما همیشه از اولویت بالایی در هر کاری که باید انجام دهید برخوردار نیست. بهخصوص هنگامیکه زیاد وبلاگ مینویسید، یا به طور مرتب محتوای دیگری اضافه میکنید، ممکن است کار سختی باشد. اگرچه همیشه سرگرمکننده نیست، شما مجبورید این کار را انجام دهید، در غیر این صورت وبسایت شما ممکن است به یک آشفتهبازار تبدیل شود. برای جلوگیری از وقوع آن، نهتنها باید ساختار سایت خود را اصلاح کنید بلکه هنگام افزودن محتوای جدید، باید مراقب آن باشید. ساختار سایت قطعاً باید بخشی از استراتژی طولانیمدت SEO شما باشد.
منوی خود را ارزیابی کنید
وقتی هدف شغلی یا وبسایت شما تغییر میکند، منوی شما نیز باید تغییر کند. هنگامیکه شروع به فکر تغییر ساختار سایت خود میکنید، برنامهریزی بصری از بین میرود. یک نمودار جریان ایجاد کنید.
با منوی جدید خود با یک یا دو سطح عمیق شروع کنید و ببینید آیا میتوانید در صفحات بیشتری که طی سالهای گذشته ایجاد کردهاید جای بگیرید. خواهید فهمید که برخی از صفحات هنوز معتبر هستند، اما به نظر نمیرسد دیگر به منوی شما مرتبط باشد. مشکلی نیست، فقط مطمئن شوید که در صفحات مرتبط و در نقشه سایت خود به آنها لینک دهید تا Google و بازدیدکنندگان شما همچنان بتوانند این صفحات را پیدا کنند.
در طبقهبندی خود تجدیدنظر کنید
ایجاد یک نمای کلی از دستهها، زیرگروه ها و محصولات یا پستها به شما کمک میکند تا در طبقهبندی سایت خود تجدیدنظر کنید. این میتواند یک صفحه گسترده ساده باشد، اما شما میتوانید از ابزارهای بصری بیشتری مانند LucidChart یا MindNode نیز استفاده کنید.
آیا دستهبندیها و زیرمجموعههای محصولات شما هنوز هم نمای کلی منطقی از دامنه محصول یا پستها و صفحات شما را ارائه میدهند؟ شاید در جایی از خط متوجه شده باشید که یک دسته بسیار موفقتر از سایرین بوده است، یا شاید تعداد زیادی پست وبلاگ درباره یک موضوع و تعداد بسیار کمی نیز در مورد موضوعات دیگر نوشتهاید.
اگر یک دسته بسیار بزرگتر از سایرین باشد، هرم سایت شما از حالت تعادل خارج میشود. به فکر تقسیم این دسته به دسته های مختلف باشید. اما، اگر در پایان برخی از خطوط تولید بسیار کوچکتر از سایرین باشد، ممکن است بخواهید آنها را ادغام کنید. فراموش نکنید که موارد حذف شده را مجدداً تغییر مسیر دهید.
در صورت بعید بودن نقشه سایت HTML خود را بهصورت دستی ایجاد کردهاید، پس از تغییر ساختار سایت، نقشه سایت را بهروز کنید. در صورت احتمال بسیار زیاد، شما یک نقشه سایت XML دارید، آن را دوباره به Google Search Console ارسال کنید.
محتوای قدیمی را پاک کنید
برخی از مقالهها منسوخ شده است، ممکن است بتوانید آنها را بهروز کرده و دوباره منتشر کنید تا دوباره مرتبط شوند. اگر مقالهای منسوخ شده است یقیناً کسی آن را نمیخواند، پس بهکلی از شر آن خلاص شوید. این کار میتواند سایت شما را بهراحتی تمیز کند. آنچه در این صورت باید بدانید این است که هرگز نباید فقط یک صفحه یا مقاله را حذف کنید. اگر Google نتواند صفحه ای را پیدا کند، به کاربر شما یک صفحه خطای 404 ارائه میدهد. هر دو موتور جستجو و بازدیدکننده شما این پیام خطا را میبینند که میگوید صفحه وجود ندارد و این یک تجربه بد است و بنابراین برای سئو شما مضر است.
در این مورد هوشمند باشید! شما باید URL صفحهای را که حذف میکنید بهدرستی هدایت کنید، بنابراین کاربر شما و Google در صفحه دیگری قرار
میگیرند که مربوط به آنها باشد. این حتی میتواند SEO شما را بهبود بخشد!
مقالات مرتبط: آموزش سئو برای مبتدیان را چگونه آغاز کنیم؟
از همنوع خواری کلمات کلیدی خودداری کنید
وبسایت شما در مورد یک موضوع خاص است که میتواند کاملاً گسترده یا بهتر بگوییم خاص باشد. هنگام افزودن محتوا، باید از همنوع خواری کلمه کلیدی آگاه باشید. اگر مقالات خود را برای کلمات کلیدی بسیار شبیه به هم بهینه میکنید، شانس خود برای رتبهبندی در Google را از بین میبرید. اگر مقالات مختلف را برای اصطلاحات کلیدی مشابه بهینه کنید، با خود رقابت خواهید کرد و باعث پایین آمدن رنکینگ هر دو صفحه میشود.
اگر از همنوع خواری کلمات کلیدی رنج میبرید، باید کارهایی انجام دهید. به طور خلاصه، شما باید در مورد عملکرد محتوای خود تحقیق کنید و احتمالاً برخی از آنها را ادغام کرده و هدایت کنید. هنگام ادغام پستها، ما پیشنهاد میکنیم با شبیهسازی یکی از پستهای اصلی با پلاگین Yoast Duplicate Post، پیشنویس جدیدی ایجاد کنید. این به شما آزادی کار میدهد بدون اینکه این تغییرات را در یک پست زنده ایجاد کنید، روی پست ادغام شده خودکار کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد همنوع خواری کلمات کلیدی و نحوه رفع آن، راهنمای Joost را بخوانید.
لینک داخلی با Yoast SEO
کمی از این توصیهها خسته شدهاید؟ Yoast SEO ابزارهای مفیدی برای آسانسازی لینکهای داخلی دارد.
پیشخوان لینک متنی Yoast SEO لینکهای شما را تجسم میکند تا بتوانید آنها را بهینه کنید. این لینکهای داخلی در یک پست و لینکهای داخلی به یک پست را نشان میدهد. با بهبود لینکهای بین پستهای مرتبط، میتوانید از این ابزار برای بهبود ساختار سایت خود استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که سنگ بناهای شما بیشترین لینکهای مرتبط را دریافت میکنند!
Yoast SEO Premium همچنین به شما در لینک داخلی کمک میکند. ابزار پیشنهادهای لینک داخلی به شما نشان میدهد که چه مقالاتی مربوط به مقالهای است که مینویسید، بنابراین میتوانید بهراحتی به آنها لینک دهید: فقط با کشیدن لینک به ویرایشگر خود!
علاوه بر این، این ابزار به شما این امکان را میدهد تا مشخص کنید کدام مقاله را محتوای اساسی در سایت خود میدانید. بهاینترتیب آن مقالات در بالای پیشنهادات لینک داخلی نشان داده میشوند. دیگر هرگز فراموش نخواهید کرد که به آنها لینک دهید.
خلاصه
همانطور که دیدیم، دلایل مختلفی برای مهم بودن ساختار سایت وجود دارد. ساختار خوب سایت به بازدیدکنندگان و Google کمک میکند تا در سایت شما پیمایش کنند. اجرای تغییرات را آسانتر میکند و از رقابت با محتوای خود جلوگیری میکند؛ بنابراین برای بررسی و بهبود ساختار سایت خود از نکات و نشانههای این راهنما استفاده کنید. بهاینترتیب، شما در بالا باقی میمانید و وبسایت خود را از کنترل خارج نمیکنید!
دیدگاهتان را بنویسید