وظایف اصلی الگوریتم پاندا چیست؟ آموزش کامل آلگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا، یکی از مهم ترین شناختهشده گوگل است.از مهم ترین وظیفههای آن بررسی میزان رضایت کاربران و کیفیت محتوا است. در ادامه به بررسی کارکرد گوگل و روش شناسایی سایت های بی کیفیت میپردازیم، همچنین نگاهی به نوع جریمه های پاندا داریم.
در پایان فوریه 2011 مت کاتز، مدیر پیشین کیفیت جستجو در گوگل، از راه اندازی الگوریتمی جدید به نام الگوریتم پاندا خبر داد. کار پاندا نظارت بر “محتوا درون سایتها” است، به این معنی که سئو داخلی و محتوای سایت را کنترل میکند. با سئو کده همراه باشید
دنیای بهینه سازی موتور جستجو (SEO) یک مکان بسیار خوب بود. بیشتر متخصصان سئو از نحوه کار الگوریتم گوگل آگاه بودند، اما برخی از آنها از تکنیک های “کلاه سیاه” استفاده میکردند باعث افزایش رتبه در گوگل میشد.
همه این فعالیتها یک ترفند برای افزایش رتبه در گوگل است. بسیاری از متخصصان سئو تعداد زیادی سایت راه اندازی میکردند تا از آسیب پذیریهای الگوریتم جستجوی گوگل استفاده کنند. این سایتها به عنوان مزارع محتوا شناخته میشوند، آنها محتوای بی کیفیتی را تولید میکنند با این هدف که در نتایج جستجو ابتدا با کلمات کلیدی در صفحه اول گوگل ظاهر شوند و سپس از طریق تبلیغات در سایت به درآمد خوبی برسند.
الگوریتم پاندا چیست؟
راهکار گوگل برای این مشکل یکی از بزرگترین تغییرات الگوریتم جستجو در سالهای اخیر بوده است. این تغییر Google Panda نام داشت. علیرغم نام جالب، این الگوریتم مشکلات بزرگی را برای صاحبان سایت و متخصصان سئو که از تکنیکهای “کلاه سیاه” استفاده میکردند، ایجاد کرده بود.
این تغییر به طور خاص برای مقابله با سایتهای مزرعه محتوا انجام شده است- سایتهایی که دهها مقاله با کیفیت پایین با هدف کنترل نتایج جستجوی گوگل و ارائه تبلیغات در سایت به دلیل حجم زیادی از ترافیکی که از Google دریافت میکردند، منتشر شد.
تاریخ شروع به کار الگوریتم Google Panda در 23 فوریه 2011 بود و سپس به طور مکرر گوگل به روزرسانی Panda را منتشر میکرد. این بدان معنی است که هر ماه گوگل تغییرات عمدهای در نتایج جستجو ایجاد میکند و بسیاری از سایتها متوجه کاهش قابل توجه بازدیدکنندگان وب سایت خود شدند. سایتهای زیادی وجود داشتند که بلافاصله به دلیل به روزرسانی مکرر Google Panda مجازات میشدند و برخی از سایتها در رتبه بندی خود در نتایج جستجو موفقیت زیادی کسب کردند. این به روزرسانی آسیب بزرگی به شرکت هایی مانند Demand Media، یکی از بزرگترین شرکتهایی که راه خود را کاملاً درآمد مزارع تولید محتوا ساخته اند، وارد کرده است.
هدف از به روزرسانی الگوریتم پاندا گوگل پاداش دادن به سایت های با کیفیت بالا و کاهش درصد سایت های بی کیفیت در نتایج جستجو است.
امروزه، Google بی سر و صدا و بدون اعلام به عنوان بخشی از به روزرسانی منظم الگوریتم پاندا را به روز میکند، با این حال، الگوریتم پاندا همچنان بی سر و صدا کار میکند، تا اطمینان حاصل کند که سایتهایی که به استراتژی “کلاه سیاه” فعالیت میکنند، فرصتی برای رسیدن به نتایج اولیه جستجو نخواهند داشت.
الگوریتم جستجوی گوگل چیست؟
الگوریتم جستجوی گوگل روشی است، که به کمک آن گوگل در مورد رتبه بندی سایتهایی که در نتایج جستجو ظاهر میشوند تصمیم میگیرد. Google با ایجاد رباتهای مخصوص وب سایت را به طور غیر منظم خزش (بررسی) میکند و دادهها را به الگوریتمهای گوگل میفرستد. سپس الگوریتمها کیفیت صفحات مورد نظر و کلمات کلیدی را که سایت باید در آنها رتبه بندی شود، تعیین میکند و در واقع رباتهای خزنده توسط فایل robots.txt کنترل میشوند.
مقالات مرتبط: سئو چیست و چرا باید سایت رو سئو بکنیم
وظایف اصلی Google Panda چیست؟
چندین وظیفه وجود دارد که الگوریتم پاندا انجام میدهد و باعث تغییرات عمدهای در Google SERP میشود و یکی از کارهای اصلی Google مجازات سایتهایی است که در آنها از محتوا ضعیف یا کپی شده استفاده میکنند:
محتوای ضعیف – صفحات ضعیف با متن بسیار کم، مانند گروهی از صفحات که شرایط مختلف سلامتی را توصیف میکنند و در هر صفحه جملههای بسیار کمی وجود دارد.
محتوای تکراری- محتوای کپی شده از وب سایت های دیگر. محتوای تکراری میتواند صدمات زیادی به سایت وارد کند، به عنوان مثال اگر صفحاتی دارید که محتوای مشابه را با یک تفاوت جزئی مشابه سایت دیگری نمایش میدهد باعث پنالتی شدن سایت توسط الگوریتم پاندا میشود.
محتوای بی کیفیت – صفحاتی که ارزش کمی برای خوانندگان دارند زیرا اطلاعات عمیقی در مورد موضوعی که در آن تخصص دارند ارائه نمیدهند.
اطلاعات نامطمئن – محتوای تولید شده توسط منابعی که معتبر به حساب نمیآیند یا اطلاعات تأیید نشده ارئه میدهند. مدیر گوگل اظهار داشت که سایتهایی که قصد دارند Google Panda از سایت آنها مشکلی پیدا نکند، باید تلاش کنند اطلاعاتی را که در سایت خود به اشتراک میگذارند تأیید شده باشد.
پر کردن مطالب – وجود تعداد زیادی صفحات با کیفیت پایین در یک سایت، که اغلب از سایتهای دیگر جمع شدهاند. به عنوان مثال، ممکن است سایتی باشد که نویسندگان زیادی را با دستمزد پایین استخدام می کند تا مقالاتی کوتاه را با طیف گستردهای از کلمات کلیدی ایجاد کند تا در نتایج موتور جستجو نشان داده شود، در نتیجه محتوایی ارائه میشود که از نظر کیفیت و ارزش پایینی دارد و برای کاربران مناسب نیست.
چگونه Google Panda را در 9 مرحله دشمن خود کنیم
برای اینکه دشمن الگوریتم پاندا گوگل باشید، باید بازدیدکنندگان خود را از همه راههای موجود آزار دهید. به طور خلاصه، آنها را وادار کنید که سایت شما را نخواهند و اینها برخی از روش هایی است که شما را به دشمن پاندا تبدیل میکند:
-
- طراحی وب سایت را متناسب با موتورهای جستجو درست نکنید.
- محتوای تکراری و کپی شده را استفاده کنید.
- از کد قدیمی Meta Tag استفاده کنید “که در تمام صفحات سایت تکرار شود” در این صورت Google غیر از صفحه اصلی بایگانی نمیکند و به بقیه صفحات سایت شما را بررسی نمیکند.
- عکسهایی با عنوانهای نامربوط اضافه کنید. “Google تصاویر را با نامگذاری آنها با عنوان مقاله بایگانی میکند.”
- تعداد زیادی کادر برای تبادل آگهی اضافه کنید.
- این میزان بازرسی را که به شما میگوید بازدید کنندگان شما از سایت چگونه راضی هستند، کنترل نمیکند و همچنین میزان بازدیدها را کنترل نمیکند.
- تکنیک های Black Hat SEO “کلاه سیاه” را دنبال کنید، این به معنای ایجاد محتوای پنهان در رنگ پس زمینه سایت است تا بازدید کننده آن را مشاهده نکند،
- تعداد زیادی تبلیغ را به روشهای مختلف اضافه کنید تا بازدید کننده نتواند به خوبی در سایت گشت بزند.
- مباحث سایت را با یکدیگر پیوند ندهید تا نرخ صفحات بازدید شده توسط بازدید کننده افزایش نیابد و نرخ گزاف گویی افزایش پیدا بکند.
روشهای مجازات گوگل پاندا برای سایتهای ضعیف چیست؟
- گوگل الگوریتم عنکبوت خود را در بایگانی کردن صفحات بی ارزش تحت فشار قرار نمیدهد، اما از بایگانی کردن صفحات سایتهای ضعیف توسط رباتها جستجو جلوگیری میکند و بنابراین سایت به طور کامل از صفحههات گوگل حذف میشود.
- ارسال سایت به جعبه شن یا همان Sand Box و این مجازات ادامه دار باشد کافی است برای تخریب دائمی سایت شما (جالب است بدانید وبسایت moz نیز 2 هفته در جعبه شن قرار داشته است)
چگونه از لیست سیاه الگوریتم پاندا (پنالتی شدن) خارج بشویم؟
اگر توسط به روزرسانی Google Panda مجازات شده باشید، باعث میشود به مشکلات جدی بر بخورید که به استراتژی بازیابی SEO نیاز دارد. پانداها میتوانند به شدت ترافیک سایت را کاهش داده و خسارات زیادی را به بار آورند.
اولین قدم برای بازیابی از پنالتی شدن توسط الگوریتم پاندا، تجزیه و تحلیل کامل سایت خود برای یافتن دلیل پایین بودن میزان بازدید کنندگان است. متأسفانه، هیچ راه حل فوری برای کمک به شما در بازیابی از پنالتی پاندا وجود ندارد. تنها راه حل این است که وب سایت خود را بررسی کنید و کیفیت مطالب را بهبود ببخشید. این به معنای اطمینان از ارائه محتوا یونیک است. از محتواهای ضعیفی که بارها و بارها از کلمات کلیدی در آن استفاده شده است خودداری کنید.0
- نوشتن مقالات به شرط اختصاصی بودن ارائه دهید.
- صفحات را لغو بایگانی کنید و مقالاتی را که از سایت های دیگر کپی شده اند یا با افزودن برچسب No Index بکنید تا رباتها گوگل دیگر آنها را بازیدید نکنند.
- لینکهای خراب را درست کنید زیرا بازدید کنندگان شما را به جایی نمیرساند و باعث افت بازدید سایت میشود.
- بهترین طراحی برای وب سایت خود در نظر بگیرید و طوری کار بکنید که کاربر با کمترین سردرگومی به محتوایی که میخواد دسترسی داشته باشه که این باعث میشود بازدیدکنندگان مدت بیشتری را در سایت شما بگذرانند و در نتیجه نرخ پرش کمتری داشته باشند.
- داخل مقاله ویدیو و تصاویر قرار دهید و این باعث میشود Google به دلیل تنوع مطالب، اعتماد بیشتری به مقاله سایت شما داشته باشد.
انواع سایت ها و مجازات پاندا برای آنها
- سایت در کنار داشتن محتوا ارزشمند اختصاصی، محتوای کم ارزش نیز داشت باشد. در این صورت پاندا برخی از صفحات سایت شما جریمه میکند.سرعت بازدید سایت شما با شیب ملایم کاهش پیدا میکند ولی صفر نمیشود.
برای حل این موضوع شما نیاز دارید تا صفحات با محتوای بیارزش را حذف کنید.محتوای سایت خود را ارشمند کنید تا الگوریتم پاندا با مشاهده رفتار کاربران به بهبود سایت پی ببرد و شما دوباره به اوج برگردید
- سایت با محتوای تماما بیارزش. این یعنی یک سایت پر از محتوای کپی و بیاررش و شاید مزرعه ای از محتوا است که در این صورت پاندا جریمهای سنگین در نظر دارد. تمام صفحات از جتستجو حذف میشود. لیست بازیدکنندگان با شیب زیادی به صفر میرسد. تقریبا راه برگشتی وجود ندارد.
تفاوت پاندا با پنگوئن چیست
پس از انتشار الگوریتم Google Panda، به روزرسانی جدیدی گوگل انجام داد و یک الگوریتم جدید به نام (Google Penguin) منتشر کرد. به منظور شناسایی لینکهای با کیفیت پایین طراحی شده است که دیگر با لینکدهی انبوه افزایش رتبه به سایتها داده نشود.
Google Panda Google Penguin یک به روزرسانی جداگانه بود که تقریباً هر ماه یکبار بررسی انجام میداد. در پایان سال 2016، گوگل رسما از Google Penguin 4.0 رونمایی کرد. الگوریتم پنگوئن اکنون بخشی از الگوریتم های اصلی گوگل است، به این معنی که به روزرسانیها به طور مداوم انجام میشود بدون اینکه فاش شود. نتایج یک شبه به شدت تغییر نمیکنند، اما نتایج به طور مداوم برای بک لینک های بی کیفیت کنترل میشوند. الگوریتم پنگوئن چندین بار در روز بررسی کلی انجام میدهد و رتبه بندی سایت ها به طور مداوم تغییر میدهد.
چگونه رتبه خود را در نتایج Google بهبود دهیم
گوگل سالهاست که میگوید بهترین راه برای بهبود نتایج جستجو، نوشتن محتوای مفید و با کیفیت برای بازدید کنندگان است. این هدف اصلی گوگل از ابتدا بود، اما پس از اینکه سایتها بسیاری از روشهای غیرقانونی برای تأثیرگذاری بر الگوریتم جستجو را انجام دادند، محقق نشده است، اما Google همه این روشها را فاش کرده است.
به همین دلیل گوگل به روزرسانی هایی مانند Google Panda و Penguin ایجاد کرد. به منظور بستن راههای که باعث افت کیفیت محتوا سایت بشود به همین خاطر گوگل با این الگوریتمها و مدیر وب سایت را مجبور به تمرکز بر بهبود کیفیت محتوا برای بهبود نتایج میکند.
Google Panda تغییر بزرگی در نحوه کار گوگل بود و مطمئناً گوگل پیشرفت بیشتری در الگوریتم های خود نسبت به همان نوع پاندا و پنگوئن خواهد داشت.
در مجموع شما بر انتشار محتوای با کیفیت بالا و دریافت بک لینک برای سایت خود با کیفیت بالا تمرکز داشته باشید.
مقالات مرتبط: عوامل بهبود رتبه وب سایتها با موتورهای جستجو
Panda الگوریتمی است که بطور کلی فاکتورهای خاصی را در وب سایت ها برای ارزیابی کیفیت آنها آزمایش میکند و اکنون به یکی از فاکتورهای اصلی رتبه بندی ما تبدیل شده است.زیرا کیفیت سایتها را به خوبی اندازه گیری میکند و میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد مقاله ای که من منتشر شده است ارئه دهد. پاندا به گوگل اجازه میدهد تا کیفیت را در نظر بگیرد و سطحی را که در نتایج جستجو قرار دارد متناسب با آن تنظیم کند.
گری ایلیس که یکی از مهمترین کارمندان گوگل است، وی این اطلاعات را تأیید کرد. از این رو، یک چیز برای ما روشن میشود و به این معناست که گوگل احتمالاً در آینده نزدیک شروع به انتشار به روزرسانی دیگری برای پاندا میکند. توجه داشته باشید که جدیدترین نسخه به روز شده در Panda ، Panda 4.2 بود.
در پایان با توجه به آنچه در این مقاله بررسی کردیم، الگوریتم پاندا و تمام الگوریتم های گوگل مدام در حال بروزرسانی و آپدیت هستند. پس باید همیشه مراقب به محتوایی تولیدی و تعامل کاربران باشیم تا دستگیر نشویم.
دیدگاهتان را بنویسید